Kometen Ocasio-Cortez leger skurk for at udfordre amerikansk lobbyisme
Foto: Gettyimages

Kometen Ocasio-Cortez leger skurk for at udfordre amerikansk lobbyisme

Den unge progessive demokrat Alexandria Ocasio-Cortez går igen viralt i ny video, hvor hun udfordrer amerikansk lobbyisme.

Det unge demokratiske medlem af Repræsentanternes Hus Alexandria Ocasio-Cortez er kun 29 år gammel. Hun kommer fra Bronx i delstaten New York, hvor hun også er valgt ind, og er den yngste kvinde, der nogensinde er blevet valgt til Repræsentanternes Hus. 

Både i hjemlandet USA og andre steder i verden splitter hun vandene, da hendes popularitet har taget kometfart, både på grund af hendes køn, alder og baggrund, men især hendes holdninger og måden, hvorpå hun formulerer dem. Af samme årsag ses hun også som en trussel for status quo med sine holdninger til velfærd og immigrationspolitik, som fra amerikansk synspunkt må siges at være kontroversielle.

I en viral video udfordrer hun dermed også amerikansk lobbyisme og præsidenten, Donald Trump, ved at lege, at hun er en skurk, der vil tilegne sig præsidentposten ved hjælp af kampagnestøtte via lyssky betalinger fra store firmaer, hvorefter hun vil investere i dem og lempe lovgivningen.

Hun ønsker at nedlægge den amerikanske immigrationsstyrelse, ICE, som står for at finde og fange ulovlige immigranter både ved den amerikanske grænse og i resten af landet. Derudover mener hun, at boliger skal være en menneskeret i USA, og at der skal indføres en velfærdsmodel ala den skandinaviske, der sikrer alle amerikanere adgang til sundhedspleje. 

De fleste troede, at Ocasio-Cortez blot ville blive udeholdt for indflydelse, men det modsatte har vist sig at være rigtigt. Hun er blevet valgt ind i det Repræsenternes Hus' bankudvalg, der er en slags administrerende organ for hele den amerikanske finanssektor. Derudover er hun blevet et kvindeligt medieikon for den amerikanske 'socialdemokratiske' bevægelse, som mange ofte ser Bernie Sanders som lederen af. 

Ocasio-Cortez har tidligere arbejdet for Edward 'Ted' Kennedy, som var præsident John F. Kennedys lillebror, indtil Ted Kennedys død i 2009. Efterfølgende færdiggjorde hun en bachelorgrad i økonomi og internationale relationer. Inden hun blev valgt til Repræsentanternes Hus arbejdede hun som bartender.

 

Se, hvad vi ellers skriver om: USA