Grøn pension
Foto: Martin Bubandt

Sæt alt på grønt

Niels Fibæk-Jensen og Emil Stigsgaard Fuglsang vil investere din pensionsopsparing i klimaet, så dine penge kan gøre en forskel, og du kan nyde dit otium med god samvittighed. Med virksomheden Matter Pension forsøger de at tænke nyt i en konservativ branche, hvor det ikke altid har været lige nemt at overbevise om, at grøn godt kan rime på afkast.

STEMNINGEN ER AFSLAPPET på det lille kontor med skråvægge på indre Nørrebro. Det samme er påklædningen hos de ansatte, der sidder på række ved hvide hæve-sænke borde og småsnakker hen over computerskærmene. Hos Matter Pension er der ingen jakkesæt med nystrøgede blå skjorter og ej heller store hjørnekontorer, hvor man skal banke på for at komme til at tale med chefen. Det ville man ellers forvente af en virksomhed, der beskæftiger sig med noget så corporate som pension. Men Matter Pension er ikke en almindelig pensionsvirksomhed.

De to stiftere, Niels Fibæk-Jensen og Emil Stigsgaard Fuglsang vil ændre den konservative pensionsbranche, lave bæredygtige investeringer og gøre din pensionsopsparing grønnere – uden at dit afkast bliver mindre. Sidste år lancerede de derfor et bæredygtigt pensionsprodukt i samarbejde med AP Pension, og selv om Matter Pension er blevet mødt med skepsis i branchen, er det allerede nu lykkedes at bevise, at det er muligt at konkurrere med – og slå – de almindelige pensioner, der stadig placerer dine penge i olie, kul og våben.

Vil du læse resten af artiklen?
Allerede medlem? Log ind her
Bliv medlem og få fuld adgang til
hele EUROMAN.dk fra 23 kr./md
Prøv 14 dage gratis uden binding
Vælg abonnement her Euroman Premium
Opret dig gratis her