Opgøret mellem sydafrikaneren Chad Le Clos og amerikanske Michael Phelps er nok det tætteste, man kommer på åben krig i et svømmebassin.

De to dualister har de seneste år på skift mundhugget mod konkurrenten, så snart chancen har budt sig. Specielt efter Chad Le Clos slog Michael Phelps med 0,05 sek. i OL-finalen i 200 meter butterfly i London.

Tirsdag var de to svømmere så igen endelig i direkte duel i 200 meter butterfly, efter Michael Phelps blandt andet i en periode har været udelukket fra svømmehallerne på grund af en dom for spirituskørsel. 

Allerede inden svømmerne tog hovedspringet i bassinet, knitrede spændingerne mellem de to alpha-hanner. Chad Le Clos brugte nemlig en del af sin opvarmning på at skyggebokse foran Phelps, der sad forstenet iført hættetrøje og høretelefoner. 

Selvom Phelps ikke verbalt udtrykte sig, er der ingen tvivl om, at den provokerende opvarmning fra Chad Le Clos irriterede ham. Og er man i tvivl, skal man bare se videooptagelser derfra, der har givet stjerne-svømmeren sit eget hashtag #PhelpsFace 

Michael Phelps er ikke typen, man provokerer ustraffet. Især ikke når der er vand inkluderet. Og det fik Le Clos også at føle.

Som lyn og torden bragede Phelps af sted i vandet, hvor han lagde klar af stand til Le Clos. Og sådan her ser det ud, når man opdager, at forsøget på at tirre Phelps er mislykkes, og man har tabt en OL-finale. (Le Clos fik i øvrigt kun en skuffende fjerdeplads, mens danske Viktor Bromer endte som nummer seks.)

Trods rivaliseringen så det efter finalen imidlertid ud som om, at der var en form for forsoning at spore mellem de svømmere.

Hvert fald omfavnede Phelps Le Clos, før de forlod poolen. Men okay, det er let at være den store, når man netop har vundet den 20. guldmedalje ved de Olymiske Lege.

Phelps har nu vundet to guldmedaljer i Rio og vil få mulighed for at samle tre mere op senere på ugen. Samlet set har han nu vundet 25 medaljer ved legene, 21. af guld, hvilket gør 31-årige Michael Phelps til den mest vindende atlet i OL-historien.