XANDER

24 år, sanger og sangskriver

Fodbold

Jeg startede med at gå til fodbold, da jeg var fire. Det var min mor, der meldte mig ind i KB, og jeg blev nærmest plantet på banen uden rigtig at have en holdning til, om jeg syntes, det var sjovt eller ej. Da jeg var seks, flyttede vi til Italien, og der fortsatte jeg med at spille. Det var først, da vi kom hjem igen to år senere, at jeg for alvor begyndte at kunne lide det. Jeg spillede i HIK og i alle frikvartererne i skolen.

Fra jeg var 12 til 15, spillede jeg fodbold nonstop. Jeg trænede fire gange om ugen og spillede kamp én gang om ugen. Mine knogler kunne slet ikke følge med. Jeg fik så ondt i knæene, at jeg ikke kunne gå, så jeg måtte holde fuldstændig pause fra fodbold. Det var virkelig nederen. Hvis der er noget, der interesserer mig, så er jeg 100 % fokuseret. Jeg vil hellere undvære end at lade mig nøjes med – sådan har jeg det også med musikken.

Jeg skriver rigtig mange tekster hele tiden og fordyber mig meget i musikken. Det kan godt føles lidt, som om man er lukket inde i en boble, og der har jeg brug for at få renset ud i hovedet og få brugt kroppen. Det er sådan, jeg henter min energi. De sidste år har jeg spillet for Christianias førstehold, men ellers spiller jeg med mine venner et par gange om ugen. Så tager vi ind i Kongens Have, Nørrebrohallen eller Fodboldfabrikken. Jeg styrketræner også næsten hver dag i et fitnesscenter, der ligger lige ved siden af studiet. Der ligger en fodboldbane nede bagved, og jeg kan godt lide at løbe rundt dér og spille fodbold med mig selv, når jeg er færdig med træningen.

Jeg har altid syntes, at fodbold var superfedt, men der er ingen tvivl om, at musik er det mest naturlige i verden for mig. Det er det, jeg er nødt til. Det er et must. Fodbold er mere et valg. Men jeg har da tit tænkt på, hvor vildt det ville være at være professionel fodboldspiller. Engang da jeg var på ferie med min familie i Egypten, blev jeg faktisk kontaktet af en fyr, som kendte ejerne af en af de store klubber i Egypten. Jeg løb rundt og spillede fodbold på en bane, der lå ved siden af hotellet, og han kom hver dag og kiggede. Han spurgte, om han måtte invitere mig ned til en træningslejr sammen med klubben. Han ville sørge for flybilletter og hotel, de ville meget gerne have mig derned. Det viste sig, at det var en af de bedste klubber i Egypten, og jeg overvejede længe, om jeg skulle sige ja. Men så begyndte det at gå stærkt med musikken, og selv om jeg ville elske at leve af at spille fodbold, har jeg et elementært behov for at lave musik. Så der var ikke noget at være i tvivl om. Hvorvidt der var kommet en fodboldkarriere ud af det, er svært at sige, men muligheden var der, hvis jeg havde grebet den.

Største oplevelse
Da jeg i 1999 som 11-årig var på Stamford Bridge og så Chelsea slå United 5-0.

Træningsmængde
Fodbold 1-2 gange om ugen, styrketræning hver eller hver anden dag.

Favoritudstyr
Adidas Special til indendørs fodbold og på asfalt. Nike Mercurial Vapor til udendørs.

Mål i 2013
Finde tid til fodbold, uanset hvor travlt jeg har.

Alexander Theo Linnet, som er hans fulde navn, har udgivet to album: ’Over skyer, under vand’ (2011) og ’Hvis jeg skrev dig en sang’ (2012). Derudover kendt for sin rolle som coach i TV 2’s talentprogram ’Voice’.

LÆS OGSÅ Sådan går jeg klædt: Thomas Blachman

FACEBOOK Bliv ven med Euroman