I cykelkredse hersker der bred enighed om, at britiske Mark Cavendish er den største sprinter nogensinde. Verdensmester, 34 etapesejre i Touren, Milano-Sanremo og meget, meget mere. Men det lå langtfra i kortene, at Mark Cavendish skulle slutte på toppen.

Den britiske sprinter fra Isle of Man kæmpede så meget med både sportslige resultater, diagnosticering af Epstein-Barr-virus og ikke mindst sit mentale helbred, at hans karriere var på vej mod et stop. Han var den største sprinter nogensinde, men godt på vej til at indstille karrieren, indtil han tilbød sin arbejdskraft til det belgiske cykelhold Deceuninck–Quick-Step og holddirektør Patrick Lefevre kvit og frit.

Det skete ved indgangen til sæsonen 2021. Og hvilket comeback, han fik. Fire etapesejre i Tour of Turkey, etapesejr i Tour of Belgium, og imponerende fire etapesejre i selveste Tour de France, som han fik lov at køre efter holdkammerat Sam Bennett ikke stillede op på grund af en skade. Dermed tangerede han Merckx’ hidtidige rekord med flest etapesejre i Touren.

Cavendish kørte sig direkte tilbage i vores hjerter og skrev endnu et kapitel i den fuldkomne heltefortælling, der nu både rummer storheden, faldet og storheden igen.

I denne samtale med Bastian Emil, som er optaget i dagene efter PostNord Danmark Rundt i august 2021, fortæller Mark Cavendish om sine store sejre, om sit forhold til Brian Holm og om sit comeback.

Se hele interviewet her: