I 1999 kunne man se Keanu Reeves i rollen som den sortklædte hacker Nero rive en Nokia 8110 op af lommen, hver gang medhackerne skulle i kontakt med ham i den nået nær perfekte simulationsverden. Scenerne fik tusindvis af fanboys til at drømme om telefonen, der som en band-T-shirt med et kunne vise, at man havde god smag.

Dengang var Nokia verden største mobilproducent, og mobilen kostede tæt på 8500 kroner. Prisen gjorde erhvervelsen umulig for langt størstedelen af teenagere, der i stedet måtte nøjes med den lidt utjekkede Nokia 7110 med lidt for mange knapper og lidt for runde kanter.

Men heldigvis for de ukuelige ’The Matrix’-entusiaster er det snart muligt at købe telefonen der til dagligt går under navnet ’Banana Phone’. I går til ’World Mobile Congress’ i Barcelona fortalte HMD Global, der ejer Nokia, at relanceringen af knaptelefonen udkommer til maj.

Det er ikke første gang, at Nokia gentænker en gammel klassiker med manuelle knapper, pixeleret kamera og Snake. Sidste år udgav firmaet retro-telefonen Nokia 3310, som oprindeligt solgte 126 millioner mobiler og var verdens mest populære telefon.

Modsat sin forgænger vil den nye udgave af Nokia 8110 kunne gå på nettet med begrænset hastighed. Det bliver ikke muligt at købe apps til telefonen, men der er lavet en aftale om, at telefonen skal komme med Facebook og Twitter. Og så kommer den med en batterilevetid, man havde glemt eksisterede, på 25 dage.

Nokia 8110 vil koste i omegnen af 600 kroner.

LÆS OGSÅ: 90’er nostalgi: Kickstarterprojekt vil udgive nyt spil til Nintendo 64

LÆS OGSÅ: I 2065 er den danske trafik fuldstændig selvkørende

LÆS OGSÅ: OLED vs. QLED: Hvem vinder fremtidens tv-seere?