For nylig modtog Paul Stenson, ejeren af White Moose Cafe og Charleville Lodge Hotel i Dublin en henvendelse fra en YouTuber, der foreslog, at hun og hendes partner overnattede gratis på hotellet i bytte for omtale.

”Jeg ville elske at nævne jer i mine YouTube-videoer og Instagram stories/posts for at give jeres hotel mere internettrafik og anbefale andre at booke i bytte for en gratis overnatning.”

Således skrev Elle Darby, der har over 95.000 YouTube-abonnenter, ifølge Fine Dining Lovers.

En oprevet Stenson skrev Darby et svar i en åben Facebook-post – han havde dog censureret hendes navn:

”Det kræver en del mod at sende sådan en email, om end ikke særlig meget selvrespekt og værdighed. Hvis jeg lader dig bo gratis her i bytte for omtale i din video, hvem skal så betale personalet, der varter dig op,” spørger han blandt andet.

Men fornærmelserne sluttede ikke her.

Darby svarede nemlig igen med en video, hvor hun beklager sig over den ydmygelse, hun har følt ved at få afsløret sin henvendelse for offentligheden.

”Når noget, du har skrevet i fuld fortrolighed, bliver taget af en virksomhed, af en voksen mand, og basuneret ud over de sociale medier (…) Det var ondskabsfuldt og nedrigt.”

Videoen er blevet vist knap 2,5 millioner gange.

Ifølge Fine Dining Lovers har White Moose Café herefter modtaget et læs af vrede henvendelser og dårlige anmeldelser, mange af dem fra bloggere, siger ejer Paul Stenson, der nu har reageret med en opdatering, hvori han forbyder bloggere adgang til sin forretning.

”Bloggermiljøet er simpelthen for forkælet, og nedrigheden og hysteriet og den generelle hadefuldhed, som I har udvist, efter at en af jer ikke fik sin efterspørgsel på en gratis omgang imødekommet, giver hele jeres branche et dårligt ry,” skriver Stenson.