Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

CinemaxX fejrer Sean Connerys 90-års-fødselsdag

Foto: Getty Images Kraftprøve. Sean Connery i selskab med den tidligere bokser Roland La Starza ved optagelserne til ’A Fine Madness’ i 1965.

CinemaxX fejrer Sean Connerys 90-års-fødselsdag

Den stolte skotte Sean Connery fylder 90 år. Det markeres i morgen tirsdag med visninger af to af hans fornemste roller, der ikke var James Bond. Nemlig ’De uovervindelige’ (somhan vandt en Oscar for) og ’Jagten på Røde Oktober’.

Det vil være noget nær århundredets underdrivelse at sige, at rollen som James Bond forandrede Sean Connerys liv. Ikke længe efter, at ’From Russia with Love’, film nummer to, hvori han spillede Ian Flemings britiske superagent, var kommet ud i biograferne i 1963, stod Connery og filmens instruktør Terence Young i en amerikansk lufthavn, hvor de blev mødt af omkring 1.000 nysgerrige fans. Efter utallige opfordringer begyndte den dengang 33-årige Connery at skrive autografer, men da en ældre dame så hans signatur, svarede hun: ”Nej, nej, der skal ikke stå Sean Connery. Der skal da stå James Bond.”

Sean Connery blev født i Edinburgh i Skotland den 25. august 1930. Begge hans forældre var arbejdere, og i det lidet prangende barndomshjem var der toilet på gangen. Som niårig begyndte han at arbejde for at spæde til familiens økonomi, først som mælkedreng, siden som murerlærling og assistent hos en slagter. I en alder af 13 år gik han ud af skolen, og hans store drøm var at blive professionel fodboldspiller. Som helt ung fik han faktisk et tilbud fra den legendariske Manchester United-manager Matt Busby om at komme til klubben, men Connery besluttede efter lange overvejelser, at det ville være en mere sikker karrierevej at blive skuespiller.

Bliv medlem, og få fuld adgang til
hele EUROMAN.dk fra 23 kr. om måneden
Prøv 14 dage gratis uden binding
Kom igang her Allerede medlem? Log ind her Euroman Premium
Opret dig gratis her