Vi advarer om, at denne artikel indeholder flere spoilers om 'Game of Thrones'. 

Selvom vi for længst har kronet Nicolaj Coster-Waldau 'kongen af Norden' herhjemme, havde de færreste nok forventet at se ham iklædt rustningen båret af selveste Robb Stark, den afsatte konge af Westeros' Nord. Skarpe fans verden over lagde mærke til, at skuldrene og brystkassen, som Jaime Lannister bærer, næsten er identiske med Robb Starks.

image8sb34.png

Med kun omkring to måneder til første afsnit af måske verdens mest ventede sæsonstart, er teorier omkring, hvem der i virkeligheden er andre, end de siger, hvem der dør, hvem der forråder sine nærmeste og hvem der har bygget den store mur fået ekstra liv. 

Som altid er Bran yndlingskarakteren at konspirere omkring, både grundet hans kryptiske rolle i serien samt hans evner til at påvirke fortiden. Der er mange, som har udnævnt ham til at være The Night King, men en ny teori er kommet på banen, om hvem knægten, der opdagede Jaime og Cersei i et incestuelt samleje og blev sparket ud af tårnet, i virkeligheden er:

Bran the Builder.

Hvis du ikke ved, hvem det er, så er det helt okay. Det er der mange, som ikke gør. Han bliver nævnt i bøgerne og er en af Stark-familiens forfædre, men også personen der byggede Winterfell og den store ismur. Da Bran (nutids Bran) var lille, var historierne om Bran the Builder hans favorit, hvilket kan vise sig at være en smule narcisistisk, hvis denne teori har hold i sig. 

Har Bran påvirket fortiden, og er det i virkeligheden ham, som har bygget Winterfell og den store mur, der nu er blevet revet ned? Og måske endnu mere vigtigt, hvorfor har han ikke gjort noget ved, at muren bliver revet ned, hvis det er ham? Måske har han ventet på det rigtige tidspunkt, hvor menneskene er klar til at kæmpe mod the white walkers.

Måske er det fordi, at Azor Ahai er blandt de overlevende figurer i Westeros.

Azor Ahai, the Prince that was Promised, the Warrior of Light, måske også kendt som Jon Snow. Mange fans ønsker selvfølgelig, at det viser sig at være rigtigt, at Jon Snow er Azor Ahai. Melissandre fortæller, at profesien dikterer, at Azor Ahai vil blive genfødt i røg og salt. I bøgerne, når Jon Snow dør, ryger hans sår og hans kompaner græder salte tåre ned i dem, inden han genopstår. Så chancen for, at han er den meget omtalte prins, Melissandre længe troede var Stannis Baratheon, er rimelig god.

Imidlertid er der dog andre, der mener, at den generte Sam Tarly og endda også Ser Davos begge er kandidater til Azor Ahai. Sam Tarly skulle ifølge en obskur fanteori i virkeligheden også være Targaryen - som om der ikke var nok - og muligvis også Azor Ahai. Andre mener, at grunden til Melissandre troede Stannis Baratheon var Azor Ahai, var fordi, at Ser Davos i virkeligheden er det, hvilket forvirrede hende. 

Så er der teorien om Cersei Lannisters død. I husker nok, at Cersei fik at vide af spåkonen Maggy the Frog, at alle hendes børn ville dø.

De er alle døde.

Maggy the Frog sagde også, at Cersei ville blive slået ihjel af Valonqar, hendes lillebror. Det har med god grund været Tyrion Lannister, man har tænkt på, da han er bad standing hos sin egen familie. Men hvad nu hvis det virkelig er Jaime Lannister, der slår hende ihjel? De er nok tvillinger, men Jaime er født få minutter efter Cersei, hvorfor det i teorien kan være rigtigt. Desuden har han allerede besluttet sig for at gå imod sin søster og hendes virvlen ind i sindssyge, samtidig med han har set, hvordan Daenarys drager kan udrydde en hær med et fingerknips. 

Med andre ord ved han, at den eneste chance menneskeheden har, er at stå sammen mod the Night King, og at hvis Cersei forsøger at bekrige Daenarys, kan det hurtigt gå galt for 'the mad queen'. 

Og så skal vi hen til Arya Stark, der har fået den vanvittige evne, at hun kan udgive sig for at være andre. Det har hun udnyttet til at krydse flere af sin dødsliste, men måske tager den unge ansigtsløse kriger den et skridt videre. 

For Littlefinger, der i øvrigt mere eller mindre er skyld i alt det kaos, der er foregået i Westeros, er død. Og ingen andre end dem i Norden ved, at han er død. Arya kan med fordel stjæle hans person og udgive sig for at være ham for at udnytte det til Stark familiens fordel. For den kære lillefinger, selvom han lidt var et svin, havde gode kontakter, masser af penge og en rimelig solid hær. 

Game of Thrones sæson otte udkommer 14. april.

Se traileren her: