Hvor er det første, du læser, når du står op?

”Det er The New York Times, som jeg også abonnerer på. Egentlig har jeg slået notifikationer fra på min telefon, men jeg har lavet en undtagelse med deres breaking news-funktion.

Der er altid sket noget vildt rundt i verden i løbet af natten, som jeg kan fordybe mig i om morgenen. Jeg laver podcasten ’Flyvende tallerken’, der beskæftiger sig med liv i rummet, og her er The New York Times blandt de medier i verden, som dækker emnet tættest og tager UFO’er alvorligt.

Nogle medier kan godt forfalde til at skrive om emnet på en plat måde, synes jeg.”

Hvilke udenlandske medier læser du ellers?

”Det amerikanske medie The Debrief er fantastisk. De har vanvittigt dygtige skribenter, der skriver om moderne teknologi. Jeg har selv interviewet Tim McMiller, som er medstifter af mediet, til ’Flyvende tallerken’, fordi han er pålidelig og utrolig god til sin research.”

Hvilke aviser abonnerer du på?

”Jeg har i lang tid abonneret på Frihedsbrevet. Deres dybdegående og magtkritiske blik gør journalistfaget godt, og nu hvor de har allieret sig med Den Uafhængige, som jeg også lyttede en del til, står de endnu stærkere.

Jeg har også abonneret på Information og Berlingske for at få flere nyhedsperspektiver.

Berlingske er stærke på det internationale stofområde og videnskabsdækningen. De tager også UFO-dækningen seriøst og har skrevet gode artikler om rumforskning.

Information er skarpe på kultur og har mange intelligente journalister, som ved meget om film, serier og musik.”

Hvordan holder du dig ellers orienteret?

”Jeg benytter mig en del af dr.dk, for jeg nyder at have et medie, hvor jeg kan få mine nyheder formidlet neutralt. Jeg bruger også en masse tid på Reddit, både til nyheder og til sjov.

Man har hørt meget skidt om Reddit, men det har overrasket mig, hvor reflekterede mange af brugerne er i de tråde, jeg følger. Jeg kan snildt ende med søge rundt der i timevis.”

Hvilke apps bruger du mest?

”Foruden Reddit bruger jeg også YouTube og Facebook meget. På YouTube følger jeg blandt andet musikkanalen theneedledrop. Den er drevet af en amerikaner ved navn Anthony Fantano, og det er primært her, jeg får mine musiknyheder og anmeldelser fra.”

Følger du nogen bestemte personer på sociale medier?

”Når det kommer til film og serier er Variety gode at følge på Twitter. Jeg er også begejstret for Christopher Sharp, der er chefredaktør på mediet Liberation Times, som grundigt dækker liv i rummet. Han laver dybdegående journalistik om UFO’er og har mange gode whistleblowerkilder fra de rigtige kredse.

Samt George Knapp, en af de mest legendariske UFO-journalister, som har vundet flere priser for sit arbejde med at afdække liv i rummet.”

Hvilke podcasts lytter du til?

”’The Daily’ og ’Genstart’, der begge mestrer at formidle samfundsaktuelle emner. Jeg lytter også til ’Pop Culture Happy Hour’, som er en podcast om alt det, der rører sig i populærkulturen med både bøger, musik og tv.

Derudover er der ’The Filmcast’, som jeg har fulgt siden 2009, og som var en af de første podcasts, jeg lyttede til. Der findes klart mere finkulturelle og intellektuelle filmpodcasts, men jeg elsker de tre værter på ’The Filmcast’. Det er som at have venner i ørerne. Fremragende og virkelig undervurderet.”

Frederik Dirks Gottlieb

(f. 1983) Tv-, radio- og podcastvært samt filmproducer.

Har en kandidat i kommunikation og virksomhedsstudier fra RUC og er uddannet fra filmskolen Super16.

Har været vært på P3-programmet ’Den sorte boks’, DR-podcasten ’Binge’, ’Stream Team’ på det oprindelige Radio24syv og ’Serieland’ på TV 2. Hovedforfatter på DR-serien ’Guldfeber’, der havde premiere i februar.

Desuden vært på de to podcasts ’Flyvende tallerken’ og ’Generation Mars’ og aktuel med bogen ’Kig op - der findes UFOer’.

Bor i København med sin kæreste Sara og deres to døtre.