I maj-måned spænder Netflixs nye udgivelser vidt og bredt genremæssigt. Fra det dystre, britiske bandemiljø over dommedag i Danmark til et satirisk aftenshow i USA. Vi har samlet fem nyheder i maj, som du med rette kan kaste dig over.

’Peaky Blinders’:

I tre sæsoner har man fulgt den kriminelle undergrundsbande Peaky Blinders i mellemkrigstidens Birmingham. Den britiske mafiahistorie har indtil videre ført stor kærlighed, nære familierelationer og brutale mord og tortur med sig, hvor end hovedpersonen Thomas Shelby, spillet af Cillian Murphy, har begivet sig hen.

Udover en velkomponeret fortælling har serien også haft en gedigen lydside leveret af blandt andre Nick Cave, PJ Harvey, Tom Waits og Arctic Monkeys ved siden af de ternede jakkesæt og flatcaps.

I den nye sæson kan man glæde sig til en eskalering af problemerne med de britiske italienere, som indhenter mafiaforbindelser fra New York. Det vil unægtelig blive en blodig omgang, hvor også Tom Hardy vender tilbage i rollen som den jødiske gangster Alfie.

Premiere 1. maj.

’The Break With Michelle Wolf’:

Michelle Wolf har netop været i vælten ovenpå et indslag i Det Hvide Hus til den prestigefyldte middag for journalister og politikere. I 20 minutter grillede hun alt fra Trumps sexskandale og Ivanka Trump til forslaget om at lade undervisere bære våben. Det blev for meget for flere konservative politikere, som udvandrede i protest, selvom resten af salen grinte hysterisk ved mange lejligheder.

I maj udkommer en original Netflix-udgave af John Olivers ’Last Week Tonight’ med Michelle Wolf som vært. Men i stedet for at revse den amerikanske politiske situation, vil hun, efter eget udsagn, gøre grin med alt og alle. Hun har tidligere arbejdet på ’The Daily Show’, og måske er det derfor, hun er træt af den udelukkende politiske satire.

”I stedet for at gøre nyheder sjove, vil hun gøre grin med alt og alle. Der vil ikke blive prædiket eller være nogen politisk agenda – Med mindre det er sjovt,” skriver Deadline.

Premiere 27. maj.

’Cargo’:

Martin Freeman har kastet sig over et utal af roller, der strækker sig fra det ekstremt kommercielle til den rosenrøde rom-com og satiriske gyserfilm. Og i en ny Netflix-film er han gået over til den post-apokalyptiske film-genre i rollen som Andy Rose.

Andy Rose lever en rolig tilværelse med sin 1-årige datter og hans kone, da en brutal pandemi skyller indover Australien, der gør mennesker til zombielignende væsner. Næsten isoleret fra omverdenen på grund af en flod ved deres hytte bekæmper familien de enkelte farer der kommer.

Men da konen bliver dræbt og Andy smittet, begiver han sig ud for at finde en værge for sin datter, inden han selv bliver forvandlet 48 timer senere. Det bliver en tur gennem den golde australske ørken og møder med aborigines i bushen.

Premiere 18. maj.

’The Rain’:

Den første danske Netflix-serie 'The Rain' har fået stor opmærksomhed både herhjemme og i udlandet, hvor Danmark tidligere har gjort sig bemærket med mørke mordmysterier også kaldet Nordic Noir.

Men 'The Rain' går i lidt en anden retning. Her følger man en gruppe unge seks år efter et stort regnskyl spredte en virus, der har slået næsten alle i Skandinavien ihjel. Gruppen går fra bunker til bunker i det øde danske landskab for at komme til et hovedkvarter i Sverige, mens de få mennesker, gruppen møder, ofte er parate til at slå ihjel.

Serien er skrevet af Jannik Tai Mosholt, der tidligere har skrevet på julekalenderen ’Absalons Hemmelighed’, ’Rita’, ’Borgen’ og ’Bedrag’. I hovedrollen er Mikkel Boe Følsgaard, der fik sit store gennembrud med ’En Kongelig Affærer’ og Bille Augusts datter Alba August fra ’Gidseltagningen’

Premiere 4. maj.

’The Infiltrator’:

Bryan Cranston er unægteligt bedst kendt i rollen som den velmenende, men ulideligt vattede kemilærer Walter White, udvikler sig til at blive den mest berygtede producent af crystal-meth. I sin nye film er han dog på den anden side af loven i rollen som officer Robert Mazur, der har en lang karriere som undercoveragent bag sig.

Filmen er de til fans, der bare ikke kan få nok af stoffer, kriminalitet og semibiografisk underholdning, der viser, at virkeligheden ofte er mere vanvittig, end det fiktions-Hollywood disker op med. I filmen går Bryan Cranston undercover for at fælde en hvidvaskningsoperation fra det colombianske kartel styret med hård hånd af Pablo Escobar.

Filmen bygger på den autobiografiske roman ’The Infiltrator’ af den tidligere specialagent Robert Manzur, hvor han fortæller om sin tid i den amerikanske grænsekontrol i 80’ernes USA. Elskede du ’Sicario’ eller ’Narcos’, vil du med garanti nyde to timer med kokain, korrupte forretningsmænd og El Patrón.