Selvom Tekashi 6ix9ines musik er hypet og hans karriere lovende, tyder noget på, at hans gennembrud på den internationale hip hop-scene ikke har været nok til at holde ham væk fra stoffer og væbnede røverier i New Yorks gader. Den unge rapper, som kan kendes på sine regnbuefarvede dreadlocks og ansigtstatoveringer, blev nemlig anholdt af politiet i New York søndag aften, sigtet for seks forskellige typer af lovovertrædelser. 

Selvom 6ix9ine er kendt som en kontroversiel karakter, som har været i nærkontakt med politiet og det amerikanske retssystem før, står han denne gang over for de mest alvorlige anklager hidtil. Bliver han dømt for forbrydelserne, må han forlige sig med at skulle spendere de næste 32 år i fængsel – som minimum.

Anholdelsen af 6ix9ine sker på baggrund af resultaterne af en længere efterforskning udført af ATF (Bureau of Alcohol, Tobacco, Firarms and Explosives) med assistance fra Homeland Security. Rapperen er blandt andet sigtet for at planlægge forbrydelser, der inkluderer væbnet røveri og salg af stoffer. Den mest alvorlige anklage går dog på, at rapperen skulle have affyret sit våben undervejs i en forbrydelse, hvilket giver op til 25 års fængsel.

Anklagemyndigheden mener, at alle forbrydelserne er relateret til stoffer og bandekrig. Om det er rigtigt, har 6ix9ine endnu ikke forholdt sig til, men vi ved dog, at flere medlemmer af hans inderkreds er blevet anholdt og sigtet for samme lovovertrædelser.

Siden rapperen er blevet nægtet løsladelse mod kaution, kommer han i hvert fald til at spendere nogen tid i fængsel. Således får han god tid til at lytte til sin nye plade, ’Dummy Boy’, der har gæsteoptrædener fra både Kanye West og Nicki Minaj, og, modsat ham selv, bliver frigivet på fredag.