Den nye Netflix-serie ’Get Down’ tager os tilbage til 1970’ernes New York.

Den gang var byen langtfra så ren, hip og sikker, som den er i dag. I stedet var den på randen af bankeråt og præget af fattigdom, kriminalitet og arbejdsløshed.

Men så var der en gruppe unge mennesker, der opdagede de kreative muligheder i en pladespiller, en spraydåse, et par træningsbukser og en håndfuld hjemmegjorte socialrealistiske rim. Dermed var hiphoppen født og for evigt sammenknyttet med New York.

Det betød ikke, at livet i byen blev rosenrødt fra den ene dag til den anden, men den nye kunstform viste sig at være en meget livskraftig kultur, der bød på en spektakulær række af grupper, undergenrer, dramaer og rivaliseringer, som fortsætter med at udvikle sig i 2016.

Og mens medierne i dag hele tiden er på udkig efter den næste Eminem eller trapkonge, har stjerneinstruktøren Baz Luhrman nu sat sig for at søge tilbage til udgangspunktet, tilbage til New Yorks utrygge gader og tidens farvestrålende træningstøj.

Hvor andre fiktive bearbejdninger af hiphoppens rødder, som for eksempel sidste års publikumssucces ’Straight outta Compton’, hovedsagelig beskæftiger sig med de sene 80’ere og 90’ernes hiphopmusik og -personligheder, skildrer Baz Luhrman (’Den store Gatsby’, ’Strictly Ballroom’) overgangen fra disco til hiphop i slutningen af 70’erne, hvor pladespiller-eksperimenterne foregik på undergrundsplan i det sydlige Bronx.

’Get Down’ kommer foreløbig i 12 afsnit. Første afsnit har premiere 12. august. Og det ser ud til, at den australske instruktør har været grundig i sin research i bestræbelserne på at tegne et nøjagtigt billede af tiden, dens stemning og dens dramaer. Han har i hvert fald talt med en del, der var der og ved, hvad de taler om.

På listen af konsulenter finder man blandt andet Furious Five-rapperen Rahiem og DJ’s som Kool Herc og Afrika Bambaataa, DJ’en, danseren og rapperen Kurtis Blow, der er associate producer, og en af de mest legendariske DJ’s nogensinde, nemlig Grandmaster Flash, der også er associate producer.

I denne trailer kan du høre Flash, der også er en karakter i serien – spillet af Mamoudou Athie - fortælle om sine tanker i forbindelse med at blive portrætteret.