Velkommen til det nye Euroman Premium – mere originalitet til dig

Vitaminer
Foto: Getty Images

Vitaminer

For mange vitaminer kan skade din krop

Så skadeligt kan det være for din krop, hvis du tager for mange vitaminer og mineraler!

Rigtig mange danskere tager kosttilskud i form af vitaminer og mineraler for at føle sig sunde. Men faktisk kan vitaminer også virke helt modsat, og være direkte skadelige for din krop, hvis du tager for mange.

De vandopløselige vitaminer bliver udskilt i urinen, men de fedtopløselige vitaminer, for eksempel A,D,E og K, bliver ophobet i kroppen. Det kan godt give skader.

Sådan kan det skade kroppen

D:
For meget D vitamin over længere tid kan give aflejringer i muskler og væv. Videnskabelige Studier viser, at for meget D-vitamin kan øge risikoen for visse former for kræft, for eksempel prostatakræft.

E:
E-vitamin i store doser nedsætter blodets evne til at størkne. For meget E-vitamin kan faktisk give hjerneblødninger.

A:
A-vitamin skal man særligt holde øje med. Hvis man har knogleskørhed i familien, øger for meget A-vitamin risikoen for at udvikle sygdommen. Og de går ind og skader leveren.

Kilde: Fødevarestyrelsens hjemmeside

Derfor bør du få styr på hvilke vitaminer og mineraler du har brug for

Der findes et hav af vitaminer og mineraler, og priserne varierer fra billigt til dyrt. Men det er ikke altid at pris og kvalitet hænger sammen. Det efterlader én tilbage med spørgsmålet om – hvad skal jeg vælge, og hvordan finder jeg ud af hvad jeg reelt har brug for?

TakeDaily er et nyt koncept som gør det nemt og overskueligt at tage sine vitaminer og mineraler dagligt.  I en travl hverdag, hvor tiden er knap, sørger TakeDaily for at du får skræddersyet en løsning, som passer til dig og dit behov.

Lige nu kan du få 50% rabat på den første ordre med koden FLIPP50 – klik her og kom i gang med din sundhed https://takedaily.dk/

Det tager KUN 2 minutter, hvor du svarer på spørgsmål omkring din kost, motionsvaner og livsstil, og ud fra dette finder de frem til hvilke vitaminer og mineraler som passer lige netop til dig, så du får den rigtige mængde.

Undgå kø på posthuset og få sendt dine vitaminer helt hjem til døren.Foto: Take Daily