Astrid Andersen er ved at etablere sig som en af de mest interessante, unge danske designere herhjemme. Og nu rykker en af tidens mest populære rappere efter hende.

Astrid Andersen har de seneste sæsoner markeret sig særdeles positivt. Med shows i London og showrooms i London og Paris er ambitionerne om et internationalt gennembrud til at tage og føle på. Hendes menswear rammer en tidsånd, hvor street, hiphop og couture mødes, og det bliver bemærket i de rigtige miljøer.

Senest er det den amerikanske rapper A$AP Rocky, Astrid Andersen har klædt på. I et særligt samarbejde har Astrid Andersen specialdesignet en pels til den modeinteresserede rapper, der har fulgt den danske tøjdesigner gennem flere år.

"A$AP Rocky har fulgt og støttet mig i omtrent to år. Jeg har et PR-bureau i London, der i første omgang etablerede kontakt til hans stylist, men siden har jeg mødt ham flere gange i både London og Paris, "fortæller Astrid Andersen. "Han er super sød. Vi har samme dedikerede indgangsvinkel til hvert vores fag, så respekten går begge veje og det er et godt udgangspunkt for at snakke sammen."

Pelsfrakken kom på tale, fordi A$AP Rocky var på udkig efter et specialdesignet item fra den danske designers hånd.

"Da jeg var i New York sidste sommer mødtes vi med henblik på, at jeg skulle lave en pelsfrakke til ham. Der gjorde vi de indledende øvelser, og så mødtes vi igen senere på året, da jeg var i Los Angeles i november. Der snakkede vi nærmere om, hvad han ville have. Han er totalt klar på pels, men det var vigtigt for ham, at det blev en jakke, han ville bruge tit. Det skulle ikke bare være en, som han havde på i en enkelt musikvideo og så aldrig igen."

Af samme grund er jakken designet, så kan den både laves lang og kort, ligesom ærmerne kan tages af. Pelsen er leveret af Kopenhagen Fur, uden hvem samarbejdet ikke havde været muligt. Modsat andre firmaer, der forsøger at styrke deres brands renomme ved at forære gratis tøj til kendte, giver Astrid Andersen ikke tøj væk.

A$AP Rocky hentede pelsfrakken fra Astrid Andersen i januar i Paris. Og selvom den havde været længe undervejs, var det ikke svært at forære den væk:

"Jeg havde troet, at jeg ville have svært ved at give slip på frakken, fordi jeg havde brugt så meget tid på den. Men den er lavet til ham, og da jeg først så den på ham, gav det så meget mening. Den er 100% hans."

Se Astrid Andersens egne billeder fra mødet herunder.

LÆS OGSÅ Modeuge i London: Astrid Andersen efterår/vinter 2014

FACEBOOK Bliv ven med Euroman