Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Lulu Kaalund: "Jeg har aldrig læst en hækleopskrift, jeg har det hele inde i hovedet"

Foto: Rasmus Weng Karlsen

Lulu Kaalund: "Jeg har aldrig læst en hækleopskrift, jeg har det hele inde i hovedet"

Lulu Kaalund skulle egentlig have været kok, men blev uarbejdsdygtig efter en hjernerystelse. Hun begyndte at hækle. I starten var det bare karklude, men da hun hæklede et tæppe til sin veninde Emma Leth, fik omverdenen øjnene op for hendes farverige hækle-kunst. Nu sælges Kaalunds værker på V1 Gallery i Kødbyen for over 50.000 kroner stykket.

soundLyt til artiklen med Euroman
play

Klik her for at læse mere.

00:00 |

Jeg begyndte at hækle, mens jeg stod i lære som kokkeelev på Relæ (Michelin-restaurant på Nørrebro, der nu er lukket, red.). Jeg har ADHD, så det var et rigtig godt sted for mig at være, fordi jeg blev holdt beskæftiget og fik faste rammer. En dag var der birkesaft på menuen, og det viste sig, at jeg var allergisk over for det. Jeg spiste utroligt mange antihistaminer bare for at kunne se ud af mine øjne. Da jeg kom hjem, besvimede jeg i badet og slog hovedet. Næste dag gik jeg på arbejde, men var helt fra den. En kollega bad mig om et skærebræt, men jeg kom tilbage med et piskeris. Jeg blev sendt på hospitalet, hvor de konstaterede, at jeg havde fået en hjernerystelse.

I lang, lang tid derefter gik jeg til genoptræning og til øre- og øjenlæger for at finde ud af, hvad der var galt. Hele det år fremstår tåget for mig. En dag fortalte en af mine veninder, designeren Bettina Bakdal, at der er mikroplastik i mange karklude, og at det er bedre selv at hækle dem. Hun lærte mig, hvordan man gjorde, og så gik jeg bare i gang.

Bliv medlem, og få fuld adgang til
hele EUROMAN.dk fra 23 kr. om måneden
Prøv 14 dage gratis uden binding
Kom igang her Allerede medlem? Log ind her Euroman Premium
Opret dig gratis her