Into the Inferno

Into the Inferno

Fortryllende trailer: Ny Netflix-dokumentar tager dig med ind i jordens glødende indre

Mesterinstruktøren Werner Herzog er på jagt efter naturkraft og magi.

Vulkaner er et af verdens mest frygtindgydende naturfænomener. Lige noget for Werner Herzog.

Den tyske veteran har hele sin karriere dyrket naturen og dens kaotiske kræfter – og de mennesker, der forsøger at overvinde dem eller leve i pagt med dem.

Fra den gale spanske erobrer ’Aguirre’, der går til grunde i Amazonas en gang i renæssancen i sin søgen efter det sagnomspundne Eldorado, til den nutidige naturromantiker ”Grizzly Man”, der kommer så tæt ind på livet af en bjørn, at han ender med at blive spist af den.

”Jeg tror ikke på, at universets fællesnævner er harmoni. Jeg tror, det er kaos, mord og fjendtlighed,” har Werner Herzog sagt.

Dét verdenssyn har han så skildret i talrige spille- og dokumentarfilm – de sidste år hovedsagelig det sidste. Og med ’Into the Inferno’, der har premiere på Netflix 28. oktober, dykker instruktøren endnu en gang dybt ned i universets fjendtlige bug.

Under filmens tilblivelse har Herzog i selskab med vulkanologen Clive Oppenheimer opsøgt vulkaner i Antarktis, Indonesien, Nordkorea, Island, og Etiopien i forsøget på at, “forstå menneskets forhold til et af naturens mest voldsomme vidundere,” som der står i filmens synopsis.

Her kan du se traileren for den:

 

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Netflix og Dokumentar