De indledende tests af en vaccine imod covid-19 fra den amerikanske biotekvirksomhed Moderna har vist sig lovende.

Hvis alt går vel, kan den potentielt være tilgængelig i begyndelsen af 2021, skriver New York Times.

Men USA’s præsident Donald Trump har ikke tænkt sig at spilde tiden, hvorfor han ud fra sin devise ”hvad har man at tabe?” er begyndt at tage malariamedicinen hydroxychloroquine.

Det fortalte han i går på et pressemøde.

Den amerikanske fødevare- og lægemiddelmyndighed FDA har ellers advaret mod brugen af hydroxychloroquine, fordi det kan give hjerteproblemer for coronasmittede.

Men det ser Donald Trump altså igennem fingre med.

”Du ville blive overrasket over, hvor mange mennesker der tager det, især blandt dem, der befinder sig i frontlinjen,” siger Donald Trump på pressemødet, som du selv kan se nederst, og fortsætter:

”Jeg tager det, jeg tager det faktisk, jeg tager det, hydroxychloroquine, lige nu, ja, for et par uger siden begyndte jeg at tage det, fordi jeg tror, det er godt. Jeg har hørt en masse gode historier. Og hvis det ikke er godt, så fortæller jeg jer det, right?”

USA er lige nu det land i verden med flest døde af covid-19.

Ifølge Johns Hopkins University har 90.369 mennesker mistet livet til virussen i USA, mens antallet i de næste lande på listen, Storbritannien og Italien, er på 34.876 og 32.007.

Det værste ramte land per indbygger er dog Belgien, hvor 794,95 mennesker per million indbyggere har mistet livet ifølge Statista.

Til sammenligning er det tal i Italien 529,64, i Storbritannien 523,33 og i USA 275,8.

I Danmark er tallet på 94,52, det 15. højeste tal i verden.