Apple laver emojis med forskellige hudfarver

Apple laver emojis med forskellige hudfarver

Det har tidligere vist sig, at det kan være klogt at bruge emoji'er hvis du vil have noget på den dumme.

Nu kommer endnu et argument. For hvis du hidtil har syntes, at det var vanskeligt at finde en emoji, der repræsenterede dig eller modtageren, er der noget, der tyder på, at du snart kan finde det rette ansigt til din besked.

Med sin seneste opdatering af styresystemet introducerer Apple nemlig muligheden for at vælge en personlig hudfarve til din emoji.

I den nye beta-version af iOS 8,3 kan du med et par tryk vælge imellem fem ansigtsfarver udviklet efter den såkaldte Fitzpatrick-skala, en videnskabelig måleenhed for verdens hudfarver.

The skin tone options will be accessible by tapping and holding the emoji. A pop up menu will then appear giving the user six different skin colour options

Ifølge Daily Mail kommer udvidelsen af Apples emoji-univers oven på gentagen kritik mod virksomheden, som nogle mener er mere værd end Schweiz.

Flere mener, at Appler diskriminerer en række etniciteter med sine emoji-ansigter, der på trods af den gule ansigtsfarve næsten alle sammen repræsenterer etnisk hvide. 

Screen Shot 2015 02 24 at 8.37.58 am These are Apples new, diverse emoji

En repræsentant for Apple har tidligere sagt til MTV, at der var grund til at skabe mere diversitet blandt deres emoji'er, men at det var et stort arbejde, fordi det skal fungere ensartet på tværs af en række platforme.

Men nu ser det altså ud til, at der er forandring på vej, og ifølge de lækkede eksempler, der blandt andet tillader dig at vælge hudfarve til politiet og julemanden, er der nu også homoseksuelle par og par uden børn på vej i emoji-universet.

After coming under fire for its lack of diversity in emoji, Apple has teamed up with Unicode to release a new set of characters. They include iconic characters with different skin tones. Santa Clause, for instance, now comes in six different skin colours


Ifølge The Next Web vil den nye version af styresystemet blive lanceret en gang i midten af marts.LÆS OGSÅ: Da Apple designede tøj

LÆS OGSÅ: Apple til aktionærer: Er I ligeglade med miljøet er vi ligeglade med jer

LÆS OGSÅ: Earl Sweatshirt kritiserer Taylor Swift for racistisk video

Se, hvad vi ellers skriver om: Stilguide