Der er hævet over enhver tvivl: Var det ikke for Christian Puglisi, ville Københavns madscene være et andet og dårligere sted.

Puglisi, der har erfaring fra El Bulli og Noma i rygsækken, har med sine steder Relæ, Manfreds, Bæst og Mirabelle været med til at placere Nørrebro og København på det internationale menukort for gode spisesteder, der er værd at rejse efter.

Men Puglisi er heller ikke fremmed for at trække stikket, når det udefra set ellers går godt. Både Michelin-restauranten Relæ og genboen Manfreds, der begge havde opnået nærmest kultagtig status hos særligt det grøntsagsbegejstrede publikum, blev lukket for at give plads til ny energi.

Og nu er turen så kommet til bageriet Mirabelle på Guldbergsgade på Nørrebro, der ligger i forlængelse af Puglisis anden restaurant, Bæst.

I et interview med Politiken, hvor Puglisi ikke er for fin til at påtage sig æren for burrataens udbredelse på den københavnske restaurantscene, afslører den danskitalienske kok og restauratør, at ”det er rigtig meget hårdt arbejde i forhold til, at det ikke er en særlig profitabel forretning.”

I samme åndedrag kommer Christian Puglisi med en forudsigelse: Gourmetbageriernes tid er forbi. Gys! Og summen af Puglisis erfaringer får ham nu altså til at lukke ned for Mirabelle som bageri. 

Mirabelle har bagt noget af det allerbedste brød, man har kunne finde i København. Men bageriet har gennem årene også været i skudlinjen for en knap så beundringsværdig evne, nemlig de ansattes serviceniveau.

Himmelvendte øjne og korte lunter hos personalet har ofte været en naturlig del af at bestille i lågen på det travle bageri, der altid var godt fyldt med gæster fra nær og fjern.

På Twitter har flere i forbindelse med den bebudede lukning af Mirabelle bemærket, at københavnerne i samme øjemed mister et sted, hvor betjeningen ikke ligefrem er venlig:

Weekendavisens digitale redaktør Mikka Tecza er nu på udkig efter et nyt sted at ”få en croissant og en sviner,” ligesom forfatter og kommunikationsrådgiver Sebastian Lynggaard parafraserer over Mirabelles måde at starte weekenden på.

Flere følger trop, heriblandt Weekendavisens Kåre Holm Thomsen, der ikke var klar over, at mange har haft lignende oplevelser som hans egen:

Også manuskriptforfatter Lasse Kyed Rasmussen gør sig spydig på Puglisis udtalelser.

Det er allerede nu besluttet, at Mirabelle lukker ned i februar for at omdanne stedet til en vinbar og restaurant med fokus på Puglisis sicilianske ophav med enkle pastaretter til gode priser.

Vi ser frem til at besøge en veloplagt restaurant med fornyet energi.