Simon Kirkegård anbefaler:

Spleen United

Det er sjovt med Spleen United. Det er et af de bands, man havde glemt sammen med resten af den danske synthrock/pop-bølge fra 00’erne. Bølgen, der typisk bestod af bands med fire-fem medlemmer, indeholdt navne som Veto, Carpark North (inden de lavede discountrock), Turboweekend, The William Blakes og Nephew. Og når kapslen til 00’er-nostalgiens musiske bryg først er knappet op, begynder spændingsglæden og forventninger at bruse mere og mere.

Med numre som ’Spleen Utd.’, ’66’, ’Suburbia’ og ’In Peak Fitness Condition’ har Spleen United flere numre i arsenalet, som den dag i dag fortjener et genhør. Den her koncert har muligvis potentiale til at brænde Northside ned til grunden og være en gig, som vi vil tale om flere år efter. De gjorde bandet på Roskilde Festival i 2019, og derfor tør vi også tillade os at håbe på noget, der minder om en gentagelse.

Spleen United spiller fredag den 3. juni på Nova kl. 23.

Mekdes

Efter flere år uden festivaler er en masse nye og talentfulde kunstnere i mellemtiden spiret op gennem mulden. Nu får vi for første gang muligheden for at se flere af dem i aktion og lade dem folde sig ud på sommerens scener. En af dem, som vi er spændte på at følge, er den talentfulde sangerinde Mekdes.

Hun bevæger inde for pop-, soul- og R&B-genrerne, og har en af de sprødeste danske vokaler, der er på den danske musikscene. Med sine krøllede fraseringer og elegante lyd er hun en af de danske kunstnere, der om nogen besidder et internationalt snit. At talentet er uomtvisteligt vidner hendes kåring som ’Årets Talent’ ved P3 Guld i 2021 også om. Derfor bliver det også spændende at se den 23-årige koldingenser i fuldt flor på sommerens Northside, hvor forventninger herfra også er høje.

Mekdes spiller lørdag den 4. juni på Nova kl. 17.

Tom Misch

Hvis man lytter til britiske Tom Misch uden at nikke med hovedet, uden at lave tromme- eller guitargestikulationer med hænderne eller uden at vippe lidt med foden i takt til musikken, er man lavet af sten. For det er i sandhed musik, der svinger. Hans groovy og muntre guitarspil, der bevæger sig på kryds og tværs af genre som jazz, funk, disco og hiphop, har givet ham en signaturlyd, og kender man bare lidt til Tom Misch, kan man næsten altid høre, når han er involveret i et stykke musik.

Desuden er hans vokal også behagelig og henførende på en Jack Johnson’sk måde, og så er den ovenikøbet krydret med en charmerende britisk accent. Han taler ind i Northside-ånden, og det er ikke svært at drømme sig ind i et festivaløjeblik med Tom Misch på scenen en solrig eftermiddag med en iskold fadøl i hånden.

Tom Misch spiller fredag den 3. juni på Echo kl. 16.45.

Kashmir

Udover at denne sommer byder festivalernes tilbagevenden, bliver det også langt om længe et gensyn med et af Danmarks bedste rockbands nogensinde. For efter otte års pause er Kashmir med Kasper Eistrup i front tilbage på landets scener.

De har for nyligt spillet deres første comebackkoncerter i Royal Arena og Boxen, og længslen efter at skråle med på ’Rocket Brothers’, ’Mouthful Of Wasps’ og ’Mom In Love, Daddy In Space’ har blot vokset sig stor og fed.

Kashmir spiller lørdag den 4. juni på Astra kl. 21.15.

Marcus Højgaard anbefaler:

Undertekst

Har du brug for at høre drengepop, kan du med fordel slå et smut forbi Nova-scenen om lørdagen, når Undertekst gæster Northside. Siden det aarhusianske band deltog i KarriereKanonen i 2020, har de formået at spille et udsolgt Voxhall og toppet hitlisterne på P6 med deres største hit ’Skal vi tage til månen?’.

Medmindre du er umanerligt sur, er der gode chancer for, at du vil gå fra koncerten med et stort smil, når drengene, der kender hinanden fra gymnasiet, smører dig ind i danske popballader i bedste stil.

Undertekst spiller lørdag den 4. juni på Nova kl. 14.

Coco O.

Fredag eftermiddag kan man høre Danmarks måske ukronede R&B-dronning, når Coco O. gæster Astra-scenen. Du kender hende måske fra projekter som Quadron og Boom Clap Bachelors, som begge har tiltrukket stor opmærksomhed. Ligesom de to andre projekter, har også hendes eget soloprojekt vakt stor interesse.

Udover flotte anmeldelser og rosende ord med på vejen har verdensstjernen Drake samplet et af hendes numre og brugt det på hans udgivelse ’Lemon Pepper Freestyle’, der er streamet over 100 millioner gange. Koncerten er som skræddersyet til dig, der kan lide blød R&B, og det vil både være muligt at vrikke hofterne og synge med på den fine vokal, som den danske sangerinde besidder.

Coco O. spiller fredag den 3. juni på Astra kl. 15.15.

Kölsch

Northside har i år også valgt at satse på den elektroniske scene, og derfor er blandt andre også danske Kölsch blevet booket ind. Hvis du synes, at den danske DJ´s udseende ringer en klokke, er det måske, fordi han tidligere har gået under aliasset Rune RK, hvor han blandt andet hittede med nummeret ’Når tiden går baglæns’.

Nuvel er udseendet det samme som dengang, men det er musikken ikke. Med det nye navn Kölsch har DJ´en skabt et univers, der i langt højere grad giver associationer til en natklub i Hamborg end Skive Festival.

Kölsch spiller torsdag den 2. juni på Electra kl. 23.

Disclosure

Et af verdens allerstørste house-bands gæster også Eskelunden i Viby, når Northside løber af stablen. Den engelske duo har i årtier fodret danseglade fans verden over med deres enorme hits, som blandt andet tæller numre som ’Latch’ og ’You & Me’.

De to DJ´s har gennem årene indhentet 4,5 milliarder streams og solgt 4,5 millioner album, hvilket vidner om den store opbakning duoen er blevet mødt af. Så har du lyst til at danse til tonerne af elektrisk pop, du både kan synge og skråle med på, kan Disclosure meget vel være et bud på tiltale.

Disclosure spiller torsdag den 2. juni på Echo kl. 23.30.

Hans Philip

Den tidligere halvdel af hiphop-duoen Ukendt Kunstner gæster også den aarhusianske festival med sit soloprojekt. Har du ikke få sluppet dine kærestesorger for alvor, og trænger du til at få grædt igennem, kan Hans Phillip være din ven i nød. Albummet ’Forevigt’, der er sangerens første og hidtil eneste album, tager dig igennem et både eftertænksomt og lyrisk velproduceret univers, du kan stå at lune dig på om torsdagen på Echo-scenen.

Hans Philip spiller torsdag den 2. juni på Echo kl. 16.45.