opskrift:

Tiden er perfekt til at lave denne cremede og smukke dessert

Rabarberen er i sæson, og derfor er det helt oplagt at servere denne rabarberkompot med rosenvand og pistacie-mascarponecreme.

Tiden er perfekt til at lave denne cremede og smukke dessert
Offentliggjort

Ingredienser

  • 400 g rabarber
  • 200 g sukker
  • 2 tsk. rosenvand
  • 100 g mascarpone
  • 3 spsk. flydende honning
  • 2½ dl piskefløde
  • 3 store spsk. pistaciecreme
  • 25 g afskallede, usaltede pistacienødder

Fremgangsmåde

  1. Skær rabarberne i stykker på 3-4 cm. Kom dem i et ovnfast fad sammen med sukker, og vend det sammen. Bag rabarberne i 15-20 minutter ved 200 grader. Vær ikke bekymret, hvis der er sukker, der ikke er opløst. Det kommer, når rabarberne køler af.
  2. Vend forsigtigt rosenvandet i den afkølede kompot, og fordel den i dessertglas.
  3. Rør mascarpone sammen med honning. Tilsæt fløden, og pisk det roligt sammen, til fløden bliver stiv. Mascarponen gør flødeskummet ekstra tykt. Vend pistaciecremen i, og kom cremen oven på rabarberkompotten. Brug evt. en sprøjtepose.
  4. Pynt desserten med hakkede pistacienødder.