Opskrift:

Et lynhurtigt og godt hverdagsmåltid: Japansk risret med oksekød

Her får du opskriften på japansk gyu don, som er en risret med oksekød.

Et lynhurtigt og godt hverdagsmåltid: Japansk risret med oksekød
Offentliggjort

Ingredienser

  • 500 g entrecote eller højreb i stykker, skåret i meget tynde skiver
  • 4 portioner kogte, rundkornede ris
  • 1 spsk. rapsolie
  • 4 dl (260 g) tynde løgbåde
  • 1 tsk. fintrevet hvidløg
  • 1 tsk. fintrevet ingefær
  • ½ spsk. sesamolie
  • Evt. 4 æggeblommer
  • Evt. gari (syltet ingefær) eller beni shoga (syltet, strimlet rød ingefær)
  • Friskkværnet sort peber

Sauce

  • 6 spsk. japansk soja
  • 4 spsk. mirin
  • 4 spsk. sake
  • 4 tsk. muscovadosukker

Fremgangsmåde

  1. Bland alle ingredienserne til saucen.
  2. Opvarm en stor stegepande med raps­olie ved høj varme, til det begynder at ryge.
  3. Kom kødskiverne på panden, og sørg for, at de ikke overlapper. Hvis du ikke har en stor nok pande, steger du kødet ad flere omgange. Skru ikke ned for varmen, men lad kødet stege, til det får en fin stegeskorpe på den ene side. Rør ikke rundt, og vend ikke skiverne. Kom kødet over på en tallerken, og kværn peber over. Det skal kun være halvt tilberedt.
  4. Lad panden stå på blusset, og kom løg, hvidløg, ingefær og sesamolie på. Sluk for varmen, og rør rundt, til det stopper med at syde.
  5. Tilsæt saucen, men gem nogle skefulde, og skru igen helt op for varmen. Steg i 1 minut.
  6. Kom kødet tilbage på panden, og sluk for varmen. Kødet bliver tilberedt tilstrækkeligt på eftervarmen. Hvis du har tykkere skiver, kan du tilberede kødet nogle minutter over varmen, til de akkurat er gennemstegt.
  7. Kom ris i fire skåle, og top med kødet. Hæld resten af saucen over.
  8. Hvis du vil, kan du servere med æggeblommer ovenpå og med lidt syltet ingefær.