Opskrift:

En frisk forårsret: Mør lammekrone med orzo, cremede hestebønner og friske ærter

Det er nu, at alle de gode råvarer pibler frem herhjemme, så det er bare med at få udnyttet alt det gode, foråret har at byde på, mens tid er. 

En frisk forårsret: Mør lammekrone med orzo, cremede hestebønner og friske ærter
Offentliggjort

Ingredienser

  • 500 g hestebønner i bælg
  • 500 g ærter i bælg
  • Lammekrone til 4 personer – ca. 1 kg (8 ribben i alt)
  • Salt og sort peber
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. smør
  • 2 skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 300 g orzo eller anden risformet pasta
  • 1½ dl hvidvin
  • 7 dl hønse-eller grøntsagsfond
  • 1 økologisk citron
  • 1 bundt kørvel

Fremgangsmåde

  1. Bælg hestebønnerne. Blanchér bønnerne i et halvt minut, og skyl med koldt vand. Pil den hvide hinde af bønnerne. 
  2. Bælg ærterne. 
  3. Krydr lammekronen med salt og peber på alle sider. Varm 1 spsk. olivenolie og 1 spsk. smør på en pande, og brun kødet på alle sider. Sæt det over i et ovnfast fad med ribbenene nedad. Steg kødet færdigt i ovnen ved 175 grader i 25-35 minutter, eller til kødet har en centrumstemperatur på 56 grader. Lad kødet hvile i 10 minutter, før det skæres ud i skiver. 
  4. Til orzo hakkes skalotteløg og hvidløg fint. Varm resten af olien i en gryde, og tilsæt løg. Steg dem et par minutter, og tilsæt så hvidløg og pasta. Steg det i et halvt minut, og tilsæt så vin og fond samt lidt salt og peber. 
  5. Skær skallen af citronen med en kartoffelskræller, og kom den i pastaen. Lad det simre i 10-12 minutter, mens der røres. Tilsæt hestebønner og ærter, og varm dem igennem. Pastaen skal helst være cremet nu. Smag, om der mangler salt. 
  6. Kom finthakket kørvel i til sidst, og servér med lam.