Farvel til Michelin, hurra for tempoet: Her bliver alle retter serveret syv minutter efter, du har bestilt dem
Få kokke har som Mathias Dahlgren været med til at forme svensk gastronomi siden den nynordiske bølge skyllede ind over landet. Vi har besøgt flere af hans steder i Stockholm – blandt andet Matbaren, der stadig kan servere alle retter syv minutter efter, du har bestilt dem.
Grand Hôtel står badet i den tidlige eftermiddagssol ud til Strömkajen i Stockholm, og drejer man 360 rundt om sig selv, ser man nogle af byens mest ikoniske bygninger inklusiv Riksdagshuset og Kungliga Slottet i det åbne bylandskab defineret af de mange mindre øer og holme, som er ikoniske for den svenske hovedstad.
Jeg drejer mig rundt mod Grand Hôtels facade igen og bliver hurtigt mødt af flere portierer, der iklædt lange jakker og høj hat byder mig velkommen på Stockholms velsagtens mest historiske femstjernede hotel.
Hotellet åbnede i 1874, grundlagt af franske Jean-François Régis Cadier, og rummer i dag 279 værelser, 70 suiter og ni signatursuiter, heriblandt Princess Lilian Suite på svimlende 330 kvadratmeter med egen biograf for blot at nævne én af dens mange imponerende detaljer.
Hotellet er opført i klassisk elegant stil med høje paneler, marmor, højt til loftet og meget af alt det andet, som karakteriserer et hotel i luksusklassen. Læg dertil en toptunet spa og et fitnessrum med masser af frivægte, alskens maskiner og personlige trænere.