Henrik og Akiko ved alt om japansk mad. Vi har fået deres bedste tips til Tokyo
Bag Kappo Ando i København står blandt andre Henrik og Akiko Ando Levinsen. Få mennesker i Danmark er så velbevandrede i japansk mad som dem. Her er deres gode råd til restauranter og etikette, når du skal til Tokyo og Japan.
Kan i mærke en øget fanskare af japansk mad i København?
Henrik: ”Der er klart et voksende fokus på Japan. Turisttallet slår rekord i Japan hvert år. Da jeg backpackede efter gymnasiet, tog folk til Sydøstasien. Nu tager mange til Japan. Folk kommer ofte her på restauranten enten for at forberede sig til en tur til Japan eller for at mindes en tur til Japan. Nogle gange beslutter folk sig også for at skulle afsted til Japan på baggrund af maden her.”
Hvilke fejl laver danskere, når de spiser japansk mad?
Henrik: ”Det er ofte etiketten, den er gal med. For eksempel er det meget uhøfligt i Japan, når folk ruller engangsspisepindene mellem hænderne, inden de spiser. Det er en hentydning til, at stedet bruger billige spisepinde. Turister har også en tendens til at stikke spisepindene ned i risen, så de stikker op. I Japan er det et dødssymbol, fordi det ligner de røgelsespinde, man ser i templer.