Inden for de fleste sportsgrene giver det ikke mening at diskutere om blandede køn (hvem sagde fodbold? For ikke at nævne boksning.). Men inden for tennis kunne det måske være en ide. Det er en elegant sport, hvor teknik er afgørende, og ofte kan kvindelige tenniskampe være mere underholdende end mændenes servedueller. Serena Williams er så suveræn, at der kunne være godt at kaste hende for mændene. The Battle of the Sexes Is Back, som The Daily Beast skriver.

Der er da også flere gange i historien sat tenniskampe op, der skulle afgøre, hvem der er, om ikke det stærkeste, så det bedste køn. Den mest berømte kamp er mellem Billie Jean King and Bobby Riggs.

Tidligere havde den aldrende charlatan Bobby Riggs besejret Margaret Court, men han ville helst have Billie Jean King på banen. Hun havde dog afvist det flere gange. Men efter at han havde provokeret kvindelige tennisspillere i flere måneder, tog King endelig imod invitationen.

Selv om der var flere kritikere, der kaldte kampen for et opgør mellem aldre (King var 26, Riggs 55), blev det alligevel en afgørende milepæl. Kings og kvinderne vandt en knusende sejr på 6–4, 6–3, 6–3, og det blev en del af kvindekampen i 60’erne.

Siden har der været lignende showkampe (fx mellem Jimmy Connors og Martina Navratilova – Connors vandt). Og denne sommer har Andy Murray forsøgt at genoplive duellen ved at udfordre kvindernes ubestridte nummer 1, Serena Williams.

I sidste uge i David Lettermanns talkshow afviste hun dog totalt tanken.
“Jeg ville tabe 6–0, 6–0 på fem til seks minutter,” sagde hun.

Men er der egentlig så stor forskel? Ville den bomstærke Serena Williams kunne spille op mod mændene?

 Formentlig ikke, mener forfatter og senior skribent for Sports Illustrated, David Epstein, der netop har udgivet bogen ’The Sports Gene’. Mens der ikke er den store forskel mellem mænd og kvinder, når det gælder løb og sprint, er den store forskel stadig styrken i serverne.
”Årsagen til, at vi splitter kønnene op er, at de bedste kvinder ikke kan konkurrere med de bedste mænd. Og vi vil gerne give kvinder muligheden for at konkurrere. Hvis en kvinde kunne konkurrere med de bedste mænd, skulle de endelig gøre det. Det ville være interessant at se. Jeg ville se det,” siger David Epstein til The Daily Beast.