Kontroversiel sang om Lukaku

Kontroversiel sang om Lukaku

Manchester-fans bebrejdet for sang om Lukakus manddom: ”Racistisk stereotyp”

Antidiskriminations-gruppe beder om at få forbudt sangen, der angivelig har været sunget en del, siden Lukaku kom til klubben.

Der har været store forhåbninger til Romelu Lukaku.

Belgieren, der skiftede fra Everton til Manchester United op til denne sæson for en overgangssum på godt 750 millioner kroner, er kendt som en stor målscorer.

Men visse af Manchester Uniteds fans mener, at han også er stor på andre måder, og det har de lavet en sang om, som de synger på melodien til Stone Roses-nummeret ’Made of Stone’.

Sangen handler om Lukakus veludrustethed, og det er ikke alle, der er begejstrede for den.

Antidiskriminations-gruppen Kick It Out har henvendt sig til både fodboldforbundet FA og Manchester United med et ønske om, at de sætter en stopper for sangen, som de kalder for stødende.

”Racistiske stereotyper er aldrig acceptable, i fodbold eller i det bredere samfund, lige gyldig om den bunder i intentioner om at bakke spilleren op,” siger en talsmand for gruppen til The Times

Også blandt Manchester Uniteds egne fans har sangen, der angivelig er blevet hørt tit og ofte på Old Trafford, efter Lukaku blev United-spiller, vakt mishag.

"Det er den slags sludder, der hører 80’erne til,” skriver Scott Patterson, blogger på fansitet Republik of Mancunia, i et indlæg om, hvorfor fansene bør skrotte sangen.

”Her har vi en angriber med et kæmpe talent, der aktuelt er topscorer i ligaen, og alligevel er han reduceret til, at vi fejrer forestillingen om størrelsen på han pik. (…) Det er en billig og fornærmende stereotyp, der ikke hører hjemme i dag.”

Her er sangen, som gengivet i The Mirror:

”Romelu Lukaku,
"He's our Belgian scoring genius,
"He's got a 24 inch penis,
"Scoring all the goals,
"B*****d to his toes."

Og her er en flok United-fans, der morer sig over den. 

LÆS OGSÅ: Alex Ferguson havde én regel, når det gjaldt unge spillere og deres biler

LÆS OGSÅ: Chelseas Alvaro Morata kalder Premier Leagues forsvarere for sløsede

LÆS OGSÅ: Højreorienteret medie undskylder efter at have brugt billede af Lukas Podolsky i historie om menneskesmugling