Sci-fi fra 80’erne er hot stuff disse år.

Snart kommer Netflix’ nye sæson af ’Stranger Things’, der skal leve op til store forventninger oven på sin publikumsucces fra sidste år, der af mange blev sammenlignet med blandt andet Steven Spielbergs E.T.

Og nu har Apple så hyret netop Steven Spielberg og hans produktionsselskab Amblin til at genoplive Spielbergs egen sci-fi-tv-serie ‘Amazing Stories’, der kørte på den amerikanske kanal NBC fra 1985 til 1987.

NBC er medindehaver af rettighederne, men er stort set blevet enig med Apple om en aftale, skriver L.A. Times.

’Amazing Stories’ er Apples første store fremstød i en overordnet satsning på at komme ind på det streamingmarked, som Netflix og HBO sidder tungt på, men som også Amazon kæmper for at gøre sig gældende på.

Genindspilningen af serien får 10 afsnit, og der er afsat mere end 30 millioner kroner til produktionen af hvert enkelt. I alt har Apple sat en milliard dollars til side til udviklingen af nyt streamingindhold.

Det bliver Spielbergs selskab, der kommer til at stå for produktionen, mens det ser ud til at blive Bryan Fuller, der blandt andet har skrevet serierne ’Hannibal’, ’American Gods’ og ’Star Trek: Discovery’, der laver manuskriptet på de nye episoder.

De nye afsnit kommer, lige som i den oprindelige serie, til at være såkaldte ’antologi’-episoder, altså enkeltstående, afrundede episoder. Formatet har vist sig populært hos streamingpublikummet, blandt andet i form af serien ’Black Mirror’.

Da den kom frem i 1980’erne, var ’Amazing Stories’ ikke nogen publikumssucces, men siden hen har serien opbygget kultstatus.

LÆS OGSÅ: Hård start: Blade Runner 2049 får dårlig åbningsweekend

LÆS OGSÅ: Se traileren for Star Wars: The Last Jedi

LÆS OGSÅ: 30 år efter: Coming to America får en toer