Nikolaj Kirk vil ikke længere finde sig i, at du kun bruger 18 minutter på at lave aftensmad
Nikolaj Kirk har lavet en ny kogebog, der handler om jazz, grøntsager og måske også lidt om fugle. Tager man sig sammen og går mod den stressede strøm, opdager man, at ægte rigdom kan findes lige nede i gryderne og på panderne derhjemme.
“Vi passer en krage for tiden,” siger Nikolaj Kirk, som om det er noget, alle gør en gang imellem. Han stopper piben med tobak. Det er den første rigtig varme forårsdag, men Carhartt-huen sidder stadig højt på hovedet.
Naturen på Amager Fælled er ved at gå amok omkring den lille platform for enden af broen, vi har indfundet os på. Nikolaj Kirk har stillet grej og råvarer frem for at lave mad fra sin nye kogebog på Trangia-sættet midt på søen med ynglende fugle og spruttende frøer overalt.
”Det er en fuldstændig sindssyg historie det der,” lyder det ovre fra hjørnet af platformen. Det er Nikolaj Kirks fuglekigger-kammerat, Finn, som også hænger ud på broen, der synes, at Nikolaj skal fortælle historien om den krage dér. De har begge siddet på broen siden tidligt i morges og kigget efter fugle. Finn har siddet der siden klokken halv seks.
”Vi kommer cyklende lige hernede en aften for to dage siden. Vi er ude at lede efter årets første nattergal,” lægger Nikolaj Kirk ud.