Opskrift:

Her er din ultrasunde (og fremragende) aftensmad. Og ja, der er quinoa i

Her får du opskriften på en sprød quinoasalat med fennikel, æg og knuste crostini.

Her er din ultrasunde (og fremragende) aftensmad. Og ja, der er quinoa i
Offentliggjort

Ingredienser

  • 150 g lys quinoa
  • 4 dl vand
  • 1 tsk. groft salt
  • ½ lille baguette eller ciabattabrød
  • Olivenolie
  • 1 lille fennikel
  • ½ frisésalat
  • 3 skoleagurker (eller 1 smal agurk)
  • 4 hårdkogte æg
  • 75 g niçoise-oliven
  • 1 håndfuld dild

Dressing

  • 2 spsk. grov sennep
  • 3 spsk. hvidvins- eddike
  • 2 tsk. honning
  • ½ dl olivenolie
  • Salt og sort peber

Fremgangsmåde

  1. Skyl quinoaen i en sigte, og kom den i en gryde med 4 dl vand og salt. Kog den i 12 minutter under låg, og lad den trække i 10 minutter. Evt. overskydende vand hældes fra. Lad quinoaen køle af i en salatskål. 
  2. Skær brødet i tynde skiver. Dryp med lidt olivenolie, og læg brødskiverne på en rist. Bag dem sprøde i ovnen ved 190 grader i 8-10 minutter. Bræk brødskriverne i grove stykker.
  3. Skær fenniklen i tynde skiver – brug gerne et mandolinjern. Pluk frisésalaten i grove stykker, og skær agurker i skiver. Kom det hele i salatskålen med quinoa. Rør ingredienserne til dressingen sammen til en tyk vinaigrette, og vend den i salaten. Top med hårdkogte æg i kvarter, oliven og dild.