opskrift:

Denne fyldige græske salat kan du spise som hovedret

Her får du opskriften på en tomatsalat med knuste kartofler, aubergine og bagt feta med honning og sesam.

Denne fyldige græske salat kan du spise som hovedret
Offentliggjort

Ingredienser

  • 500 g små kartofler
  • Salt
  • Sort peber
  • 1 aubergine
  • Olivenolie
  • 500 g blandede tomater
  • 1 lille rødløg
  • Saft af ½ citron
  • 150 g feta
  • 2 spsk. flydende honning
  • 2 spsk. sesamfrø
  • 1 håndfuld mynte

Fremgangsmåde

  1. Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand. Sigt vandet fra, og lad kartoflerne dampe lidt af. Kom ca.1 spsk. olivenolie ud på en bageplade med bagepapir, og læg de stadig lune kartofler på. Brug et glas til at mase kartoflerne, og dryp mere olie over. Krydr med salt og sort peber, og steg kartoflerne i ovnen ved 200 grader i 25 minutter, til de er gyldne i kanterne.
  2. Skær auberginen i grove tern, og vend dem i godt med olivenolie samt lidt salt og peber. Kom dem i en bradepande, og steg dem i ovnen i 20 minutter.
  3. Skær tomaterne i både eller grove tern og anret i et fad sammen med stegte auberginer og kartofler. Snit rødløg fint, og kom det på toppen sammen med citronsaft og evt. lidt ekstra olivenolie, salt og peber. Lav plads i midten til fetaen.
  4. Læg fetaen i en lille bradepande med bagepapir i bunden. Kom honning over, og drys med sesamfrø. Bag fetaen i 15 minutter ved 200 grader. Kom den lune, bløde feta over i fadet med salaten. Servér med frisk mynte.