Det er en klassiker. Skuespillere, der skal spille forelskede på film, ender med at forelske sig i hinanden i virkeligheden.

Af ældre dato kan nævnes Elizabeth Taylor og Richard Burton, der mødtes i 1963 på indspilningen af ’Cleopatra’ og efterfølgende blev gift – to gange.

Af nyere dato finder vi Brad Pitt og Angelina Jolie, der blev forelskede på settet til Mr. And Mrs. Smith i 2005. Resten er tabloid-historie.

En filmromance, der udviklede sig til virkelighed, men ikke endte på forsiden af sladderbladene – før nu – er den mellem Harrison Ford og Carrie Fisher, der opstod, mens de indspillede Stjernekrigen.

Carrie Fisher, der ellers er kendt for sin åbenmundethed, for eksempel omkring eget overforbrug af stoffer, har haft held til at hemmeligholde historien i 40 år, men nu har hun besluttet at lade den stige op til overfladen i sin selvbiografi, ’The Princess Diarist’.

Biografien bygger, som titlen indikerer, i høj grad på Fishers gamle dagbøger. Og det var angivelig genlæsningen af hendes tanker omkring forbindelsen til Harrison Ford, som fik hende til at beslutte, at tiden var moden til at fortælle om den.

Den begyndte under en fødselsdagsfest hjemme hos instruktør George Lucas og varede tre måneder.

Fisher, der på det tidspunkt var 19, mens Ford var 33, har talt med People Magazine i forbindelse med udgivelsen. Hun beskriver kærlighedshistorien fra for længe siden sådan:

”Det var så intenst. Det var Han og Leia i hverdagene. I weekenden var det Carrie og Harrison.”

Harrison Ford, der på det tidspunkt var gift og far til to børn, har nægtet at kommentere affæren, men han har gennemlæst bogen, inden den blev sat til udgivelse, skriver The Independent.

Den i dag 60-årige Fisher, der i skikkelse af Leia genforenedes med Han Solo i sidste års ’The Force Awakens’, nærer tilsyneladende ikke nogen bitre følelser i forhold til Harrison Ford, selv om de kun var elskere kortvarigt. Som hun siger til People:

”Jeg var så uerfaren, men der var noget i ham, som jeg stolede på. Han var venlig.”

LÆS OGSÅ: Trailer: Se hårdtslående Cara Delevingne og letpåklædt Rihanne i Luc Bessons nye Sci-fi-film

LÆS OGSÅ: Val Kilmer er ikke døende, men måske klar til comeback

LÆS OGSÅ: Ufrivilligt komisk: Her er verdens værste Star Wars-udstilling