Jan E. – hvor længe har dig og Jane været sammen?

”Siden 1985.”

Hvad er hemmeligheden?

”Det må være det der med navnene, ha ha.”

Hvornår gik det op for jer, at I nærmest hedder det samme?

”Der gik noget tid. Jeg tror, at første gang, jeg blev opmærksom på det, var, da jeg havde en kollega, der hed Sune, og han var kæreste med en, der hed Signe. Jeg fortalte ham, at jeg syntes, det var et sjovt sammentræf, hvortil han naturligvis svarede, at det da var klart sjovere, at Jan E. var sammen med Jane.

Men jeg tror, det var Kirsten Birgit (Schiøtz Kretz Hørsholm, red.), der fik vores navnelighed gjort lidt kendt ude i Danmark. Hun havde en sketch om, at hun var lun på mig og ikke troede på, at jeg i virkeligheden havde en kone, der hed Jane. At det måtte være noget, jeg havde fundet på. En dag mødte jeg så Frederik Cilius på Café Victor, hvor jeg havde Jane med, og der kunne jeg vise ham, at hun såmænd findes.”

Hed du også Jan E., før du mødte Jane?

”Ja, det har jeg altid kaldt mig. Politisk set har det været for at skille mig ud fra alle de andre, der hedder Jan eller Jørgensen, hvilket der jo er mange, der gør. Jan E. er til gengæld sådan et navn, man hører en enkelt gang, og så husker man det. Privat har jeg gjort det, fordi jeg hedder Ejnar til mellemnavn.”

Godt navn!

”Arh, det synes jeg ikke helt. Det syntes jeg I hvert fald ikke, da jeg gik i skole. Der var det sådan et navn, man blev drillet med.”

Bliver du nogensinde kaldt Jane og din kone Jan E.?

”Nej, dog ikke. Men der er nogle gange, hvis jeg siger mit navn hurtigt i telefonen, at personen, der har ringet op, hører det som Janni, og det kan de aldrig rigtig få til at passe med min dybe røst. Det er også sket, at jeg har fået Janes post, og hun har fået min.”

Kan I godt lide, at I hedder nærmest det samme?

”Ja, helt sikkert. Jane hed jo Larsen oprindeligt, men så tog hun mit efternavn og skiftede det eksotiske Larsen ud med Jørgensen. Hun hedder dog Nørgaard til mellemnavn, så vi hedder ikke præcis det samme. Jan kan man jo også hedde som pige, så i en alternativ virkelighed, kunne vi have heddet nøjagtigt det samme.”

Jan E. Jørgensen er folketingspolitiker og medlem af Venstre.