Fra Sjælland til Nordjylland: 6 eminente golfbaner
Foto: GettyImages Denne artikel er sponsoreret af: Asserbo Golf Club, Furesø Golfklub, Golfklubben Hvide Klit, Kokkedal Golfklub, Sorø Golfklub & Viborg Golfklub.

Fra Sjælland til Nordjylland: 6 eminente golfbaner

Forår betyder starten på en ny golfsæson - og hvorfor ikke lufte køllerne på nogle af landets lækreste baner? Her er en række danske golfklubber i topklasse.

Er du en af de mange, der har ventet på, at kalenderen igen siger golfsæson, har du sikkert allerede for længst fundet køllerne frem.

Efter en lang og våd vinter er det nemlig intet mindre end fantastisk at komme tilbage på de grønne baner – uanset om man er grøn eller garvet på greenen, eller dyrker sporten for motionen, underholdningen eller selskabets skyld.

Vi har samlet en række danske golfbaner med smukke omgivelser og fremragende forhold, der bestemt er værd at lægge vejen forbi denne sæson.

Sorø Golfklub – særdeles velbesøgt baneSoro_Hul-16.jpgMed sit varierede, vidtstrakte og kuperede landskab er området omkring Tystrup-Bavelse Sø kendt som et af de smukkeste på Midtsjælland. Det er derfor næppe svært at forestille sig, at Sorø Golfbane, i kraft af sin beliggenhed og spændende udformning, er særdeles velbesøgt.

Da banen er klubbens største aktiv, afsættes der mange ressourcer til, at banen altid fremstår i velplejet stand. Sorø Golfklub har desuden stor erfaring med at skabe rammerne for en perfekt dag med virksomhedens kunder eller medarbejdere i centrum. Efter ønske kan klubbens personale agere værter og klare det hele - lige fra udskrivelse af startlister/scorekort, opstilling af reklameskilte, forplejning til andre ønsker om assistance.

Asserbo Golf Club – stolte traditioner og smukke omgivelserasserbo_Turist-4-OT-i-morgensol-på-puttinggreen-.jpgAsserbo Golf Club er en af Danmarks ældste golfklubber. Stedet er kendt for deres stolte traditioner og smukke, velanlagte bane, der stadig overrasker og udfordrer selv mangeårige medlemmer og gæster.

Banen ligger smukt og fredfyldt i det kuperede landskab omkring Arrenakke Bakke med en flot udsigt til Arresø og Roskilde Fjord fra de højeste punkter. Du kan derfor koncentrere dig om at nyde naturen og dit golfspil uden andet end medspillere, flora og fauna til at forstyrre dig undervejs.

Med parkeringsplads, driving range og putting green lige ved siden af klubhuset, er der ikke langt fra bilen, før du er ude på banen med to fantastiske 9-hullers sløjfer. Ved det charmerende klubhus finder du også en hyggelig restaurant med udendørs servering.

Furesø Golfklub – altid et besøg værdfuresoe_img_0126.jpgFuresø Golfklub er et af Nordsjællands bedste og flotteste golfanlæg. Banen ligger i smukke og fredelige omgivelser i Birkerød, består af 27 huller i et middelkuperet landskab og har teesteder fra begynder- til eliteniveau.

Ugens 18 + 9 hullers bane er fordelt på tre spændende sløjfer med varierede huller, hvor spillet udfordres af mange søer, træer, bunkers og dog-leg-huller samt et indspil til hurtige og relativt kuperede greens, som er beskyttet af udfordrende run-off-områder.

Furesø Golfklub er en topbane i god stand med en høj banestandard, som står godt under alle vejrforhold og altid er et besøg værd.

Golfklubben Hvide Klit – en mesterskabsbane værdighvide_klit_006.jpgDanmarks nordligste golfbane ligger 17 km syd for Skagen. Den er anlagt i et plantageområde med et omfattende antal skovfyr og store sandede områder. Herimellem flankerer lyng- og marhalm-fairways som en markant kontrast til de grønne områder.

Hvide Klit har i mange år været et tilløbsstykke for både de lokale medlemmer samt 7500 årligt besøgende gæstespillere.

I de seneste år har golfbanen undergået massive forandringer - ikke kun i layoutet, men også i stand og kvalitet. Fairways, greens og bunkers er i dag en mesterskabsbane værdig og af så høj kvalitet, at banen rangerer blandt de allerbedste i landet.

Kokkedal Golfklub – 18 huller i skønne omgivelserkokkedal_kg_euroman2020.jpgKokkedal Golfklub ligger i naturskønne omgivelser rundt om Kokkedal Slot Copenhagen og byder på 18 udfordrende huller samt et klubhus med restaurant og Proshop.

I klubben tror de på konstant udvikling for altid at kunne sikre dig fantastiske oplevelser på og uden for banen. Samtidig er det sociale liv i fokus, og det er helt naturligt, at du bidrager til det utrolige og dynamiske klubliv – hvad enten du er medlem eller gæst.

Som medlem får du spændende tilbud om turneringer og fester samt bl.a. gratis greenfee, rabatordninger, rejser og fitness, der alt sammen giver ekstra værdi til dit medlemskab.

Viborg Golfklub - 27 hullers parkbaneviborggolfklub_614.jpgViborg Golfklub er beliggende blot 2 kilomenter fra Viborg by – i smuk natur med flere skov- og søhuller samt en fantastisk udsigt til både byen, ådale og fortidsminder.

Klubben byder på en 27 hullers parkbane med tre ligeværdige sløjfer og en 9-hullers Pay & Play-bane, som er åben for alle, ligegyldig om man er begynder eller garvet golfspiller.

Udover de to spændende baner er her desuden attraktive træningsmuligheder, en restaurant og en golfbutik med et godt sortiment.