Lærke Kløvedal, der nyder et måltid på Maison

På Lærke Kløvedals stamsted får man Københavns bedste peberbøf

Der er steder, man falder til uden egentlig at have en plan om det, og pludselig er de blevet helt og aldeles nødvendige i ens liv. For journalist og madanmelder Lærke Kløvedal er Maison et fast holdepunkt i hendes liv, hvor tjenerne altid kan læse rummet, og hvor tryghed, genkendelighed og fransk bistromad af højeste kvalitet går op i en højere enhed.

Offentliggjort

Hvorfor endte du med at besøge Maison i første omgang?

”Rasmus Oubæk var tilbage i 2019 med til at åbne Maison, og han er én, jeg har fulgt ret tæt gennem årene. Jeg kom ofte på hans restaurant Oubæk i Store Kongensgade, da den eksisterede i 00’erne. Det var dengang, han var kendt for at være bearnaisekongen.

Han kan bare noget med velsmag, og hans mad er altid on point og gennemtænkt. Han ved virkelig, hvad han laver, og hvad han putter på tallerkenen. Så da jeg hørte, at han åbnede en ny klassisk fransk restaurant, var jeg egentlig solgt på forhånd. 

Jeg møder det nogle gange som anmelder: de der steder, som bliver institutioner med det samme. Det er ikke, fordi der ikke er andre franske restauranter – eller italienske eller smørrebrødsrestauranter – men nogle steder har bare evnen til at give én følelsen af, at det er den, man har manglet, uden at man vidste det.