I 20 år er Rasmus Bruun kommet på sit stamsted i København: ”Det er den perfekte start på en virkelig hyggelig dag”
Når Rasmus Bruun virkelig skal have en god dag, begynder den som regel på Restaurant Schønnemann. Det er ikke stjernemad eller hypede koncepter, der trækker ham hertil. Det er den både afslappede og festlige stemning, der får tiden til at gå i stå for en stund, og som har fået ham til at vende tilbage igen og igen de seneste 20 år.
Fortæl om dit første møde med dit stamsted.
”Det er efterhånden 20 år siden. Jeg havde en god ven, der boede på Hauser Plads (hvor Schønnemann ligger, red.). Han havde været hernede og forelskede sig fuldstændig i stedet, så det skulle jeg altså også prøve.
Og som jeg husker det, var mit første møde – det kan godt være, det var det andet møde – men jeg kan huske, at en af de første gange, jeg var her, fik jeg bord lige ved siden af Bo Bech. Og jeg kunne da ret hurtigt fornemme, siddende tæt på en mesterkok, der talte med sine kokkekolleger om maden på en meget begejstret måde, at jeg var havnet det rigtige sted – at det nok er her, man går hen for at få et godt stykke smørrebrød.
Jeg kunne selvfølgelig også bare bruge mine smagsløg, for de fortalte mig også, at det var godt. Siden er jeg kommet cirka én gang i kvartalet.”