Cusco ligger i det sydlige Peru tæt på Andesbjergene og var engang Inkarigets hovedstad.
Cusco ligger i det sydlige Peru tæt på Andesbjergene og var engang Inkarigets hovedstad.

Vil du på en ferie med smæk på smagen? Så bør du overveje dette mægtige madland

Det er ikke kun Machu Picchu, der frister i Peru. Det gør deres køkken også, hvor quinoa, majs, marsvin og udsøgte desserter præger menuen. Her har man formået at vende en hensygnende madkultur til både noget nyt, spændende og velsmagende.

Offentliggjort

Du kommer tæt på himlen i Peru, hvis du vandrer ad den gamle inkasti til Machu Picchu. Det samme gør du, når du får serveret deres mad. 

Både fra nuevo andina-køkkenet og det mere traditionelle med aner hos inkaerne. Peru er nok det land i Sydamerika, der kan byde på allermest gastronomi på alle planer. 

Og det er netop dér, det viser sig, om et lands gastronomi holder – hvis du ude på landet kan få en gryderet, der er smagt ordentligt til. Og det kan du. 

Allerede første bid af en portion ris midt i Andesbjergene var ikke bare kogt og saltet perfekt, risene var også smagt til med finthakket munja, den gode kraftige myntesort, der vokser mange steder i landet.