”Enhver, der sætter pris på god mad ved, at det aldrig er udseendet, det kommer an på” scroll-down

”Enhver, der sætter pris på god mad ved, at det aldrig er udseendet, det kommer an på”

Circolo er ikke bare en italiensk restaurant, men en italiensk restaurant, der går all in på det toscanske bondekøkken, så glem alt om pizza og lasagne. Fem italienske kokke ’importeret’ fra Firenze styrer grill og gryder, mens Circolos indehaver, danske Philip Skovgaard, styrer restauranten. Når han ikke er på et af sine andre spisesteder i nabolaget – Mangia, Bevi Bevi eller Bar La Una.

Af Jesper Uhrup Jensen
Foto: Anders Hviid
Gastro Euroman

København har jo ikke ’byer’ i byen, som for eksempel New York med Chinatown og Little Italy og så lidt alligevel, på en måde … Takket være parret Philip Skovgaard og Lea Parkins Benjaminsen.

De har i hvert fald gjort deres til at gøre en lille del af Vesterbro og Frederiksberg – fra Gl. Kongevej over Bagerstræde og Vesterbrogade til Oehlenschlægersgade til et lille Little Italy.

I disse fire gader, som ligger forholdsvis tæt, har parret sat fire restauranter i verden inden for de seneste 10 år.

Deres ’førstefødte’ er den i Oehlenschlægersgade, Sfuso & Cicchetti, som kom til verden i 2012 som en lille vinhandel med store bag in box i litermål (sfuso) i en kælderbutik med lidt venetianske ’tapas’, cicchetti, der fik vokseværk og blev udvidet til en minirestaurant med salg af hjemmelavet pappardelle – 8 gæster kunne man betjene pr. aften.

I 2013 rykkede parret længere ned ad Oehlenschlægersgade og åbnede vinbaren Bevi Bevi, en af de første italienske vinbarer i byen med små italienske retter serveret family style.

I dag er stedet fortsat en vinbar med drinks og barmad.

Siden er ’børneflokken’ udvidet med Mangia i 2016, hvis køkken dyrker Piemonte og håndlavet pasta, og Bar La Una i 2020, som nok bedst beskrives som en gastropub med rustik italiensk og fyldig bondemad på kortet (salsiccia, porchetta, linser, pasta, skaldyr).

Se, hvad vi ellers skriver om: Mad og Køkken