Hvor meget er du villig til at betale for en rigtig god middag?

500 kroner? Tusinde? Et par tusinde? Eller måske 35 tusinde?

Hvis svaret er sidstnævnte, er der gode nyheder i vente. Nu er det endelig blevet muligt at reservere bord på den tostjernede Michelin-restaurant Alchemist, som forretningsmænd, foodies og andet godtfolk normalt sidder i kø – på internettet, bevares – for at få lov til at gøre, når bookingerne en gang imellem åbner op.

Den 25. oktober 2023 slår verdens femte bedste restaurant nemlig dørene op for ikke mindre end en ”ekstraordinær aften,” som det formuleres i en pressemeddelelse.

Hvad der gør aftenen ekstraordinær og er årsag til, at stedets efterhånden velkendte 50-rettersmenu får et prishop fra den, set i dette lys, ydmyge pris på 4.900 kroner til det syvdobbelte, skyldes madens kompagnon: Menuen serveres i selskab med 'The Reach', en 81 YO scotch single malt whisky fra det prominente whiskyhus, The Macallan, som er en af verdens mest eksklusive whiskeyer.

imagers1gp.png

En flaske 'The Reach' har en vejledende udsalgspris på 820.000 kroner, hvorfor kuvertprisen på 35.000 kroner for både en smag af denne og mange (50) smage af Alchemist, måske ikke er så dyrt igen. Og en onsdag i oktober på Refshaleøen i København vil altså være første gang nogensinde, at den 81 år gamle, skotske single malt whisky, fremstillet på et enkelt sherrymodnet egetræsfad, åbnes og serveres for restaurantgæster.

Hvis man har lyst til at gå i flasken og er træt af forgæves forsøg på at reservere en plads til 'The Alchemist Experience', kan billetter til arrangementet købes her.