Opskrift
Denne dessert vil imponere dine nytårsgæster
Afslut året med en kaffemousse toppet med amaretto-fløde, figen og pistacienødder.

Ingredienser
Kaffemousse
- 3 blade husblas
- 3 æg
- 75 g fint rørsukker
- 2 dl piskefløde
- 2 varme espressoshots
- 25 g pistaciekerner
- 1 figen
- 50 g mælkechokolade
Amaretto-fløde
- 2 dl piskefløde
- 1 spsk. flormelis
- 3 cl amaretto
Kaffemousse
- Læg husblassen i blød i koldt vand.
- Del æggene i hvider og blommer.
- Pisk æggeblommer og rørsukker sammen, til det er skummende og lyst.
- Pisk æggehviderne stive (men ikke for stive, så er de svære at vende i moussen).
- Pisk fløden til skum.
- Vrid vandet af husblassen, og rør den ud i den varme espresso. Lad espressoen køle lidt ned, og kom et par skefulde af æggeblommeblandingen i, så det tempererer. Kom det tilbage i resten af æggeblommerne og rør det sammen.
- Vend nu skiftevis æggehvider og flødeskum i æggeblandingen. Pas på, du ikke slår for meget luft ud af moussen.
- Fordel moussen i 4 dessertglas, og sæt den på køl i min. 3 timer før servering.
- Hak pistacierne og figenen, og hak eller riv chokoladen groft, og top mousserne med det hele lige før servering.
Amaretto-fløde
- Pisk fløden sammen med flormelis og amaretto til et blødt skum.