Ketchup
Ketchup var fra begyndelsen af 1800-tallet blot en fællesbetegnelse for alle saucer, der var baseret på vineddike. Gennem tiden har der været alt fra æggehvider, vindruer og svampe til valnødder og østers i ketchup. I dag er vi enige om, at der er tale om en tomatbaseret sauce, når vi beder en række os ketchuppen. Selvom der er delte meninger om, hvem der laver den bedste ketchup, står Heinz bag den mest solgte ketchup i Europa med hele 80 procent af markedet.
Den røde pølse
Historien om den røde pølse er ikke ligefrem rosenrød. I 1930’erne samlede slagterne i Kødbyen på Vesterbro de overskydende varer, som man var i tvivl om kunne sælges. De blev så overhældt med en (stærkt tvivlsom) rød farve, og pølserne blev solgt til den fattigste del af befolkningen. Den røde pølse er en dansk opfindelse, men har siden 2011 været eksporteret til Sverige, hvor den røde farve i begyndelsen blev mødt med en smule forbehold. I dag kommer farven i pølserne fra et naturligt farvestof, som findes i rygskjoldet på en særlig bladlus – ganske ufarlig og helt naturlig!
Naturrov
Denne tid af året byder på mange lettilgængelige råvarer, som du kan finde i baghaven, parker eller i landets skove og bruge i din hotdog. Lav fx en brændenælde-mayo, og top med friterede ramsløgsblade eller frisk skovsyre, fuglegræs eller spiselige blomster.