”Det var i Alsace i Frankrig. Min kone og jeg havde bestilt bord på en to-stjernet restaurant som afslutningen på en rundrejse i Frankrig. Da vi kom til restauranten, fik vi at vide, at jeg ikke måtte komme ind, fordi jeg havde shorts på. Så vi gik ud købte nye bukser og vendte tilbage til restauranten, og maden var bare lort fra ende til anden. Syv, otte retter og intet var godt.
Vi fik komplet overtilberedte asparges. Det var i september, så jeg ved ikke, hvor de har fået de asparges fra. I hvert fald ikke i Frankrig. Så fik vi et stykke rødfisk, som jeg vil gætte på, har ligget på grillen i 40 minutter. Det var helt klassisk med piment og beurre blanc-sauce, og det kan i sig selv være godt, hvis man gør det ordentligt, men det var totalt overgjort. Når maden er så dårlig, og den er kombineret med den der selvhøjtidelighed og en semisnobbet betjening, så er jeg bare ude. Jeg vil ikke sige, hvad restauranten hedder, men der ligger ikke så mange to-stjernede restauranter i Alsace.”
”Der er to. Enten er det kylling danoise, som er en helt klassisk grydestegt kylling med rabarberkompot og agurkesalat, kartofler og så med lidt sovs fra kyllingen. Og så kan jeg også altid spise helt klassisk spaghetti med kødboller. God, krydret fars med masser af oregano, rosmarin og frisk tomat.”
”Risengrød. Fy for fanden. Min hustru og mine tre unger elsker det, men jeg kan ikke fordrage det. Jeg forstår det simpelthen ikke. Det gør ikke noget godt for mig at få sådan en varm, klæg dessert som aftensmad. Det er ligesom en rigtig dårlig risotto med sukker på. Jeg har altid fået en svesketrifli til dessert over julen, og det er måske også derfor, jeg ikke bryder mig om risengrød i dag.”
”La Merenda er en lille restaurant ved blomstertorvet i Nice, som er helt uovertruffen. På det tidspunkt jeg var der, havde de ikke nogen telefon eller hjemmeside eller noget, så folk stod bare i kø ude foran til frokost. De har en fast menu, der er sådan lidt provinsiel, men med gode råvarer. De har tre vine, hvid, rød og rosé, og hele oplevelsen er bare virkelig god. Og så koster det ingen penge. Jeg elsker, når man bare kommer ind, og ikke ved, hvad man skal forvente, og så bare lader sig rive med.”
Nogle natklubejere lever for festen. For atmosfæren, opmærksomheden og den næste drink. Men nattelivets mest magtfulde menneske er en mand, der indtil nu har holdt sig så langt væk fra diskolyset som muligt. Og…