Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Rødgrød med koldskålsråcreme

Foto: Chris Tonnesen

Opskrift

Rødgrød med koldskålsråcreme

Dansk sommer er hvide asparges med fjordrejer og hollandaise, det er stegt makrel, det er kalvefrikassé med grønne asparges og nye spæde grøntsager. Og så er det rødgrød til dessert, her med koldskålscreme i stedet for fløde.

Ingredienser

Rødgrød

400 g jordbær

200 g hindbær

100 g ribs

150 g sukker til grøden

4 dl vand

40 g kartoffelmel 

¾ dl vand til jævning

1 spsk. sukker til topping

Koldskålsråcreme

½ stang vanilje 

4 æggeblommer

2 tsk. revet citronskal

75 g flormelis

1 spsk. citronsaft

1½ dl kærnemælk

3 dl piskefløde

Sådan gør du:

Rødgrød

  1. Skyl og nip jordbær, hindbær og ribs. 
  2. Halvér jordbærrene, og kom dem i en gryde med hindbær, ribs, sukker og vand. Lad det koge i 5-10 minutter, til bærrene begynder at koge let ud. 
  3. Rør kartoffelmel sammen med vand til en jævning. Hæld jævningen i grøden under omrøring, og sluk for varmen. 
  4. Kom grøden i en skål og drys sukker over, så der ikke dannes skind. 
  5. Sæt grøden på køl til servering, hvor den kommer på bordet med koldskålsråcreme til. 

Koldskålsråcreme

  1. Flæk den halve vaniljestang, og skrab kornene ud. 
  2. Kom æggeblommer i en skål med vaniljekornene, citronskal og flormelis. Pisk det helt lyst og skummende med en elpisker. 
  3. Vend citronsaft og kærnemælk i. 
  4. Pisk fløden til skum, og vend det forsigtigt i æggeblandingen. Opbevar koldskålscremen på køl til servering

TIP: Råcremen vil selvfølgelig også smage eminent på friske jordbær.