Opskrift
Rødgrød med koldskålsråcreme
Dansk sommer er hvide asparges med fjordrejer og hollandaise, det er stegt makrel, det er kalvefrikassé med grønne asparges og nye spæde grøntsager. Og så er det rødgrød til dessert, her med koldskålscreme i stedet for fløde.
Ingredienser
Rødgrød
400 g jordbær
200 g hindbær
100 g ribs
150 g sukker til grøden
4 dl vand
40 g kartoffelmel
¾ dl vand til jævning
1 spsk. sukker til topping
Koldskålsråcreme
½ stang vanilje
4 æggeblommer
2 tsk. revet citronskal
75 g flormelis
1 spsk. citronsaft
1½ dl kærnemælk
3 dl piskefløde
Sådan gør du:
Rødgrød
- Skyl og nip jordbær, hindbær og ribs.
- Halvér jordbærrene, og kom dem i en gryde med hindbær, ribs, sukker og vand. Lad det koge i 5-10 minutter, til bærrene begynder at koge let ud.
- Rør kartoffelmel sammen med vand til en jævning. Hæld jævningen i grøden under omrøring, og sluk for varmen.
- Kom grøden i en skål og drys sukker over, så der ikke dannes skind.
- Sæt grøden på køl til servering, hvor den kommer på bordet med koldskålsråcreme til.
Koldskålsråcreme
- Flæk den halve vaniljestang, og skrab kornene ud.
- Kom æggeblommer i en skål med vaniljekornene, citronskal og flormelis. Pisk det helt lyst og skummende med en elpisker.
- Vend citronsaft og kærnemælk i.
- Pisk fløden til skum, og vend det forsigtigt i æggeblandingen. Opbevar koldskålscremen på køl til servering
TIP: Råcremen vil selvfølgelig også smage eminent på friske jordbær.