"Nej, det må du ikke. Det er en beskyttet titel."
"Jeg skal arbejde på Klitmøller Røgeri hele næste sommer, hvor jeg skal stå i køkkenet. Det er mest bare et cafeteria. Man henter selv sin mad og går selv tilbage med sit beskidte bestik. Retterne er gudsbenådet simple, og råvarerne kommer fra nogle mennesker, der er stolte af det, de leverer.
Op til jul har jeg også haft en del slagtning for forskellige private. Ligesom der i gamle dage var en cyklende slagter i alle landsbyer, har jeg de sidste 5-6 år cyklet rundt og hjulpet mindre gårde og familier med at slagte deres dyr for dem.
Juleslagtningen er en tradition, som ingen holder i hævd mere. Denne jul slagtede jeg 45 grise på de første to uger af december."
Mattias Skjelmose var aldrig særlig god til noget. Han var, med egne ord, en taber, der ikke rigtigt havde noget kørende for sig. Men så fandt han cykelsporten, hvor han kunne blive en vinder, hvis han bare arb…