Simon Jul: "Der er nogle fastfood-koncepter, hvor jeg ikke synes, at det, de serverer, er egnet som menneskeføde" scroll-down

Simon Jul: ”Der er nogle fastfood-koncepter, hvor jeg ikke synes, at det, de serverer, er egnet som menneskeføde”

Multimennesket Simon Jul har altid haft gang i mange ting. Som et evigt spil Twister står han med hænder og fødder nede i alt fra musik, satire, radio, slagteri og ikke mindst mad. Vi har taget en snak med ham om kærlighed til råvaren, om at bruge maden til at få en pause fra det hele og om, hvem der i virkeligheden startede det nye nordiske køkken.

Af Sebastian Himmelstrup
Foto: Valdemar Ren
Gastro Euroman

Må jeg kalde dig kok?

"Nej, det må du ikke. Det er en beskyttet titel."

Hvilke madprojekter har du kørende for tiden?

"Jeg skal arbejde på Klitmøller Røgeri hele næste sommer, hvor jeg skal stå i køkkenet. Det er mest bare et cafeteria. Man henter selv sin mad og går selv tilbage med sit beskidte bestik. Retterne er gudsbenådet simple, og råvarerne kommer fra nogle mennesker, der er stolte af det, de leverer.

Op til jul har jeg også haft en del slagtning for forskellige private. Ligesom der i gamle dage var en cyklende slagter i alle landsbyer, har jeg de sidste 5-6 år cyklet rundt og hjulpet mindre gårde og familier med at slagte deres dyr for dem.

Juleslagtningen er en tradition, som ingen holder i hævd mere. Denne jul slagtede jeg 45 grise på de første to uger af december."

Se, hvad vi ellers skriver om: Mad og Gastronomi