Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Tobias Dybvad på forsiden af Euroman

Tobias Dybvad på forsiden af Euroman

Tobias Dybvad: Danmarks dårligste Hjem Is-mand

Tobias Dybvad er gået fra at sælge Hjem-Is til at lave sjov med realityprogrammer med så stor succes, at kanalerne bag truer med sagsanlæg. I denne måned er manden, der er bange for, at smilene stivner, på forsiden af Euroman.

Som de fleste andre komikere har Tobias Dybvad smagt på livet, før han fandt ud af, at han kunne leve af at få andre til at grine. En sommer for ikke så mange år siden kørte han byen rundt i Hjem Is-uniform med bagsmækken fuld af islagkager. At sælge ispinde til beboerne i et boligkvarter, man lige har terroriseret med højlydt, enerverende klokke-bimlen, er i sig selv en bedrift, og for Tobias Dybvad blev karrieren kort.

Efter få dage hev chefen ham til side: ”Jeg ved ikke, hvad du gør forkert, men du sælger simpelthen ikke nok is.”

Livet som vaffelmand varede nogle måneder, før Dybvad indså, at han er skabt til noget andet. Han satte alle kræfter ind på at blive komiker, og snart efter slog han igennem som standupper med speciale i menneskets selvbedrag.

Funnyman Dybvad, der har erobret forsiden af Euroman, skåner ikke nogen, heller ikke sig selv, i sin jagt på grinet og den pinagtige stemning, der følger, når han søger stik syd for bæltestedet.

I årene efter, at han solgte sin sidste hjem-is, har Dybvad grinet sig op gennem standup-rækkerne, og med sit veloplagte kommentarspor til reality-programmer som ’Gennemsnitlig sex’, ’Kongerne af Svendborg’, ’Mig og min mor’ og ’Divaer i junglen’ har han sat sig tungt på partykanalen TV 2 Zulu.

Her går ingen ram forbi, når Dybvad undres over selvbrune ’For lækker til love’-typer, selfiebevidste divaer og helt almindelige danskere, der afslører deres inderste fantasier fra dobbeltsengen. Dybvads blik er skånselsløst og alligevel lunt og medmenneskeligt, men hos TV 3 og SBS, der står bag de fleste af reality-programmerne, er smilene til at overse.

Med ophavsretsloven i hånden har begge stationer forlangt, at Zulu stopper med at bruge deres materiale til Dybvads satireprogram. Det har ikke bremset komikeren. Snarere tværtimod. I sin evige jagt på grinet (og frygten for, at det stivner) har Tobias Dybvad næppe været sjovere, end han er nu. Læs portrættet af ham i det aktuelle Euroman.

FACEBOOK Bliv ven med Euroman