De blev hånet og ydmyget for deres skotske rap. Som hævn opfandt de to venner Gavin Bain og Billy Boyd falske identiteter og amerikansk accenter i en desperat jagt på anerkendelse. Ny dokumentarfilm fortæller historien om hvide løgne og ambitioner, der bliver opfyldt, men som også til sidst løber fra dem.

De har en stor pladekontrakt med Sony, koncerter over hele verden, og branchen udråber dem til det nye store hvide hiphop navn. Den eneste hage er, at det hele er fup.

I frustration over deres manglende gennembrud som skotsk rapgruppe har collegevennerne Gavin Bain og Billy Boyd, bildt verden ind, at de i virkeligheden er amerikanerne. Det simple trick er nok til, at de går fra hånet til hyldet på rekordtid.

Dokumentarfilmen ’The Great Hip Hop Hoax’, som sendes tirsdag den 8. oktober på DR2, fortæller historien om rapgruppens Sillibil N' Brains, der tager fuglen på hele musikbranchen.

Deres løgnehistorie opstår i forbitrelse over, at ingen vil have gøre med deres skotske rap. Derfor tillægger de sig en tykke amerikanske attituder og accenter. Samtidigt opfinder de en historie om, at de i virkeligheden kommer fra en lille by i Californien, men at de er strandet i London – uden penge. Og det virker.

Folk tager historien til sig, og hypen omkring dem begynder at vokse. De får en stor pladekontrakt med Sony og masser af koncerter på programmet. Indtil det bliver for meget. Presset på de to stiger konstant i takt med, at de skal håndtere både den nye status som berømte og samtidigt fastholde deres løgnehistorie. Og til sidst krakelerer det.

Hele den spændende historie kan ses i aften tirsdag 8. oktober 20.30 på DR2. Se traileren her:

Under optagelserne til måtte filmens skaber instruktør Jeanie Finlay interviewe de to tidligere venner hver for sig, da de ikke var på talefod. Men efter filmen har fået premiere, er de blevet venner igen og har efter sigende genoptaget deres rapband – nu med skotsk accent.

Se gruppens officielle video til Eat your brains:

FACEBOOK Bliv ven med Euroman