Polemikken omkring Northsides valg om udelukkende at servere vegetarisk mad på deres festivalsplads kan næppe være gået mange næser forbi. 

Men er det er det hele så skidt og træls, som det er blevet gjort til? Ikke just. Vores to normalt kødspisende journalister Marcus Højgaard og Simon Kirkegård har været rundt på pladsen og testet boderne, og har fundet seks steder, der er værd at besøge:

 

Rømer Vegan: Gourmet Hotdog

Det svært at forestille sig en hotdog uden en pølse af kød, men det kan faktisk godt lade sig gøre at lave en velsmagende hotdog uden kødfars pakket i en tarm. Det er 'Rømer Vegan' et øjensynligt bevis på med deres veganske pølse, der blandt andet er lavet på champignon, løg og kikærter.

Hotdoggen er en såkaldt gourmethotdog, der i en sand smagssymfoni rummer både bbq-sauce, aioli og yderst lækker relish, der må siges at være gourmethotdoggens kirsebær på toppen.

 

Vegetarzan: Cæsarsalat

Er man ikke til det klassiske fastfoodmåltid, og vil man hellere gemme kalorierne til en kold fadbamse, er Cæsarsalaten fra Vegetarzan (ja, det er faktisk det, de hedder) et godt bud på et af dagens festivalmåltider.

Her er de klassiske kyllingestrimler byttet ud med den såkaldte 'lyse kebab', som består af ærteprotein. Den lyse kebab er velkrydret og noget, man sagtens kan byde sig selv i ventetiden mellem Tessa og Lewis Capaldi.

 

Spiselauget: Umami Burger

Vi må bøje os i det smattede festivalsunderlag for det aarhusianske spiseri 'Spiselauget', som har stablet en bod på benene på pladsen. For deres vegetariske 'Umami Burger' smager simpelthen glimrende.

Deres plantebøf, som er lavet af chiafrø, hestefrø og soyabønner, smager virkelig godt, og konsistensen minder overraskende meget om en ganske almindelig bøf. Når de klassiske burgerelementer, smeltet cheddar og trøffelmayo bliver tilsat i en briochebolle, er der ikke meget at sætte en finger på.

 

Veggie58: Empanadas

Når det kommer til konsistensen, er Veggie58's Empanadas muligvis en af de bedste spillere i det vegetariske Northside-spil. Her er der ingen grund til at stå med en sur mund og skepsis over manglen på kød. For bodens empanadas, der fås med ost og spinat eller bønner og svampe, er lækre i smagen, ligger godt i munden og klarer sig fint uden kødens indblanding.

 

Oles Gård: Portobellopizza

Man går sjældent galt med en pizza, og portobellopizzaen fra Oles Gård er bestemt ingen undtagelse.

Efter første bid udbrød vi i et samstemmigt, men lavmælt, "wow". Og det er sigende for oplevelsen. Smørstegte portobellosvampe sammen med syltede rødløg, rosmarinkartofler og chilimarmelade burde ved lov serveres sammen fremover.

 

Troldgården: Bonde Toast

Når benene begynder at blive dinglende og giver efter under dig efter litervis af modigvand i løbet af dagen, skriger kroppen typisk efter et lækkert og saltholdigt måltid. Uden at du ved det, skriger den faktisk efter en 'Bonde Toast' fra Troldgårdens madbod.

Med brød af surdej og indhold bestående af smør rørt op med ost, karameliserede løg, champignoner, syltede rødløg og ost får du et samsurium af glimrende indgredienser, der spiller godt sammen.