PRØV EUROMAN fra 23 kr. om måneden

Game of Thrones sæson 7

Foto: HBO Nordic

Game of Thrones sæson 7

Her er 6 ting, vi glæder os til i den nye sæson af Game of Thrones

Premieren på syvende og næstsidste sæson af HBO’s hitserie er lige om hjørnet, og allerede mandag vil første afsnit være tilgængeligt for alle med adgang til HBO Nordic. Rygterne om, hvad der kommer til at ske i den otte episoder lange sæson, har været mange, og de officielle trailere har kun løftet både forventninger og spekulationer til et endnu højere niveau. Her på redaktionen glæder vi os naturligvis også til, at den nye sæson bliver sparket i gang, og derfor har vi samlet en liste med seks ting, som vi glæder os til at se i den nye sæson:

1. Mødet mellem Jon Snow og Daenerys Targaryen
Den store afsløring i finalen af sæson seks var – som ventet af mange fans – at Jon Snow i virkeligheden er af slægten Targaryen, hvilket betyder at han reelt er i familie med Daenerys. Sidstnævnte er på vej mod Westeros med sin flåde og sine drager, og meget tyder på, at de to kommer til at mødes i den nye sæson. ”Jeg ville elske, at vores karakterer mødtes. Det er jeg sikker på, at de vil,” har Kit Harington, der spiller Jon Snow, sagt til Variety, og skal man tro lækkede, uofficielle videoer på YouTube, bliver det længe ventede møde mellem to af seriens mest populære karakterer til virkelighed.

2. Hvad sker der nord for muren?
Bedømt på de officielle trailere bliver det helt store omdrejningspunkt for syvende sæson af Game of Thrones kampen om Jerntronen. Men nordpå marcherer de frygtede White Walkers mod den store mur, en trussel som kun få af de centrale karakterer i serien for alvor er bevidste om. Spørgsmålet er, hvor central en rolle, White Walkers kommer til at spille i den nye sæson, eller om vinteren først for alvor ankommer i den ottende og endegyldigt sidste sæson.

3. Vender Frank Hvam tilbage?
Det kom som en stor overraskelse for alle, da Frank Hvam pludselig dukkede op forklædt som munk i en lille rolle i finalen af Game of Thrones’ sjette sæson. Og spørgsmålet er nu, om vi får lov til at se mere til den danske komiker i citadellet i den nye sæson. Det lader mange danskere til at tro ifølge Danske Spil, der for nylig offentliggjorde, at Frank Hvams tilbagevenden er det mest spillede Game of Thrones-væddemål hos tipstjenesten.

4. Vil Stark-familien blive genforenet?
Eller rettere, de sørgelige rester af Stark-familien, for der er ikke mange, der stadig er i live. Arya Stark har sat kursen mod Westeros for at hævne sig på dem, der har gjort hendes familie og venner ondt, og hendes søskende har indtaget familiens gamle hjem i Winterfell. Det synes oplagt, at vi kommer til at se en genforening af familien Stark, der har været adskilt lige siden første sæson, når den nye sæson af Game of Thrones ruller over skærmen.

 

5. Rivaliseringen mellem Jon Snow og Sansa Stark
Jon Snow og Sansa Stark blev genforenet i Winterfell i slutningen af sæson seks, men noget tyder på, at ikke alt er, som det skal være mellem de to stedsøskende, når den nye sæson skydes i gang. ”Der er rivalisering mellem dem,” sagde Sophie turner, der spiller Sansa, på den røde løber til forpremieren i Hollywood forleden. Det bliver interessant at se, hvordan deres forhold udvikler sig, og mon ikke Littlefinger også har en lille finger (undskyld) med i spillet.

6. Tempoet stiger
Få serier har jongleret så mange forskellige plots og sidehistorier som Game of Thrones, hvilket af og til har betydet, at tempoet i visse afsnit blev lige lovligt lavt – eller at man skulle vente tre-fire afsnit, før man fik lov til at se mere til sin favoritkarakter. Men i sæson seks accelererede serien, og i den kommende sæson samles trådene endnu mere, efterhånden som det store opgør om Jerntronen nærmer sig. Det giver et friskt pust til Game of Thrones, der i visse passager har føltes en anelse langtrukken.

LÆS OGSÅ: Sophie Turner: “Game of Thrones var min seksual-undervisning”

LÆS OGSÅ: Her er de værste tv-serier i 2017 - indtil videre

LÆS OGSÅ: HBO planlægger at lave fire spinoff-serier af ‘Game of Thrones’