Køb et rigtigt slot fra 'Game of Thrones'
Foto: HBO

Køb et rigtigt slot fra 'Game of Thrones'

Ryk ind i virkelighedens Riverrun og Catelyn Starks barndomshjem.Slottet, der er beliggende i Nordirland, koster 4,3 millioner kroner.

Har du lyst til at bo i et rigtigt 'Game of Thrones'-slot, uden at skulle være bange for, at The White Walkers kommer efter dig? Så har du chancen. Og du kan endda få det for mindre, end hvad en 2-værelses ejerlejlighed i København koster. 

Du kender det formentlig som Riverrun i 'Game of Thrones', men i virkeligheden hedder slottet Gosford Castle og er et sommerresidens i Nordirland fra det 19. århundrede. Det er til salg, og man er klar til at acceptere bud fra 4,3 millioner kroner.

I 'Game of Thrones' er Riverrun oprindeligt hjemsted for House Tully og barndomshjemmet for Catelyn Stark, moren til Robb, Sansa, Arya og Bran Stark, men efter 'The Red Wedding' tager den slibrige Walder Frey herredømmet over slottet. 

Frey mister dog kontrollen i sæson 6, da Lord Brynden Tully genoptager styringen af slottet ved hjælp af hans kendskab til dets murer og passager. I et forsøg på at forene sig med Sansa fortæller Petyr Baelish ('Littlefinger') nyheden til hende. Sansa sender sin beskytter Brienne af Tarth og Podrick Payne til Riverrun for at søge forstærkninger fra 'Blackfish'.

Riverrun, som det så i 6. sæson af 'Game of Thrones'. Nu er det til salg i virkeligheden.
Foto: HBO 

Virkelighedens Riverrun blev bygget af den anden Jarl af Gosford, Archibald Acheson. Efterfølgende huserede Gosford Castle krigsfangere både under 2. Verdenskrig og konflikten i Nordirland. Det har også været et hotel.

Og nu kan det altså blive dit kommende hjem.

Ud over affektionsværdien indeholder slottet 15 soveværelser og 10 badeværelser fordelt på seks lejligheder. Du kan nok være sikker på, at det bliver et hit at udleje nogle af værelserne på Airbnb. Den største ulempe er dog, at der ikke er indlagt fjernvarme. Det er måske også årsagen til, at slottet har været til salg siden sommeren 2018.

Du byder her på linket.

Main (nyt).jpg

Gosford Castle, brugt i Game of Thrones, set fra oven.

Balsal i Gosford Castle, der bliver brugt som Riverrun i Game of Thrones

En stue i Gosford Castle, virkelighedens Riverrun fra Game of Thrones.

Se, hvad vi ellers skriver om: Game of Thrones